Vaksinering – ingen privatsak!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

 I over to år har vi kjempet en innbitt kamp mot Coronaen. Etter at regjeringen i september i fjor fjernet de smittebegrensende tiltakene og gjenåpnet Norge, håpet vi at vi kunne se slutten på pandemien, men så dukket det en fetter opp – omikron heter den!

Omikronen er mer smittsom enn de andre Coronavariantene! Smittespredningen gikk rett i taket og panikken spredde seg over hele verden. «Vaksinering – vaksinering» trygler Camilla Stoltenberg i FHI. Vaksinering er nok det aller viktigste om vi skal komme oss ut av pandemien.

Da er det forstemmende å se at vi bare har fullvaksinert (to doser) fire av fem millioner innbyggere i Norge. Det vil si at omikronen fortsatt har en million uvaksinerte å gasse seg i!

I motsetning til hva vi gjør i Norge, så innfører flere land drastiske tiltak som innebærer en betydelig inngripen i folks liv. Bruk av tvang kan være effektivt, men går ikke ubemerket hen. Folk liker ikke å bli styrt. Aftenposten viser i en oversikt over tiltak i andre Europeiske land.

Italia

Innfører bøter på 100 euro for personer over 50 år som blir tatt uten gyldig Coronapass. På jobb uten grønt Coronapass gir bøter på mellom 400 og 1000 Euro!

Frankrike

Presidenten har erklært krig mot vaksinevegrerne. Han vil innføre obligatorisk vaksinepass. Det er fortsatt fire millioner innbyggere i Frankrike som ikke er vaksinert.

Østerrike

Obligatorisk vaksinasjon for alle over 14 år. De som ikke lar seg vaksinere blir bøtelagt med inntil 3600 Euro!

Hellas

Uvaksinerte over 60 år risikerer en månedlig bot på 100 Euro hver måned. 580.000 grekere over 60 år er uvaksinerte.

Tyskland og Tsjekkia

Krav om at man må være vaksinert for å få et Coronapass. Negativ test rekker ikke lenger!

USA

Vi leser i Finansavisen om Citigroup som gir uvaksinerte ansatte en uke til å vaksinere seg – ellers så får de sparken

De strenge smittebegrensende tiltakene og utstrakt brukt av tvang, har ført til massedemonstrasjoner flere steder. I Østerrike er det borgerkrigslignende tilstander.

I Norge velger vi i vår naivitet å unngå alle former for tvang og satser på informasjon og milde anmodninger. Riset bak speilet tar vi ikke frem. Det vi tror om dette er at vi på denne måten kommer et stykke på vei, men at vi aldri kommer helt frem. Det må koste noe i en eller annen form for vaksinevegrerne! Vi må også kunne bruke påbud om nødvendig.

Det vi må få vaksinevegrerne til å forstå og ta til seg, er at spørsmålet om vaksinering ikke er en privatsak. Dette er et spørsmål om samfunnsansvar og ansvar overfor hverandre. At noen stiller seg likegyldig til dette, kan på ingen måte aksepteres.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter