Ukebrev v/Stig Klingstedt

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hale innlegget! –

Illustrasjonsfoto: Science Photo Library / NTB scanpix

Pleie ved livets slutt
Et av våre medlemmer har lest Ketil Bjørnstads siste bok «Verden som var min», «Siste tiåret», der han blant annet skildrer hvordan det var å miste sine foreldre. Hun har sendt oss en forespørsel om vi kan ta opp dette tema. Ketil Bjørnstad er intervjuet i Aftenposten og du kan lese intervjuet her.

Senior Norge arbeider hele tiden for at alle skal få en verdig alderdom. Det betyr også at alle har krav på en verdig avslutning av livet.
I flere kommuner, bl.a. på Nesodden, har man et palliativt team slik at pasienter kan velge å dø hjemme med sine nærmeste rundt seg. Dette oppleves både av pasienten og pårørende som en verdig avslutning av livet.

 

Seniorhåndboken kapittel 9 – jus for seniorer

I dette kapitlet av Seniorhåndboken skriver advokat Audhild Freberg Iversen om meget sentrale temaer som alle seniorer bør kjenne til. Det er redegjort for fremtidsfullmakt, testament, arv og dødsboskifte. Her kan vi lese om både formkrav og virkning av de ulike dokumentene. Ved å opprette fremtidsfullmakt kan man i stor grad styre sin økonomi etter at man eventuelt har fått svekket helse og ikke lenger kan ivareta sine økonomiske disposisjoner. Testament oppretter man hvis man ønsker å fordele sine etterlatenskaper på en annen måte enn det som følger av arveloven. Det er altså all grunn til å lese igjennom dette kapitlet.
Vær klar over at du kan få hjelp av Senior Norges jurister med å opprette dokumentene. Den første konsultasjonen er gratis for medlemmer.
Du får finner hele Seniorhåndboken her:

 

Koronatelefonen er fortsatt i bruk – våre operatører ringer

Våre dyktige telefonoperatører fortsetter å ringe medlemmer. Aksjonen skal avsluttes i løpet a denne våren, men fremdeles gjenstår det å få kontakt med mange medlemmer. Denne uken skal man begynne med medlemmer som hører til Senior Norge Lillestrøm. I tillegg til en hyggelig prat får vi noen data som kan brukes for å bedre situasjonen for seniorer i en fremtidig pandemi.
Senior Norge Lillestrøm er et aktivt lokallag som har planlagt flere aktiviteter både for våren og høsten i år. 4. mai kommer advokat Audhild Freberg Iversen og holder foredrag om fremtidsfullmakter og ny arvelov, jfr. omtalen av Seniorhåndbokens kapittel 9 i dette ukebrevet. En medlemstur er under planlegging. Våre telefonoperatører ser frem til en hyggelig prat med medlemmene i Lillestrøm.

 

Endret tidspunkt fra utbetaling av pensjon

Foto NTB/NAV

NAV vil utbetale pensjoner den 13. april og 13. mai. Da blir også tjenestepensjon fra Statens pensjonskasse utbetalt. Pensjon fra KLP kommer den 20. april og 13. mai.

 

Foretrekker du å beholde fasttelefon

Telio/NextGenTel tilbyr Senior Norges medlemmer rabatt for fasttelefon. Du får 10 % rabatt per måned på ditt abonnement.
Telio har levert bredbåndstelefoni siden 2003 og tilbyr telefonitjenester både i Norge, Danmark og Sveits. Vi leverer IP-telefoni til faste lave priser over hele landet, hvor du kan ringe til fasttelefoner og mobil både innenlands og utenlands.
Senior Norges medlemmer får dessuten 500kr engangsrabatt på Internettavtale hos NextGenTel.
Dere som har fasttelefon og som ønsker å beholde den, bør absolutt benytte Telios tilbud til våre medlemmer!
Vi hjelper deg gjerne også via telefon. Hvis du ønsker å snakke med oss for mer informasjon eller for hjelp til å legge inn din bestilling så kan du ringe oss hverdager kl. 08.00 – 18.00 på nummer 55106032.


Hos oss kan du velge mellom forskjellige avtaler tilpasset ditt bruk, som er tilrettelagt både deg som ringer innenlands og til deg som ringer utenlands.
Her er en oversikt over våre abonnementer:
Norden: Ring billig til fasttelefoner i Norden
Norden Alt Inkludert: Ring billig til fasttelefon og mobil i Norden
World: Fri bruk til fasttelefon i Norge og 30 andre land
World All inclusive: Ring billig til fasttelefon og mobil i utlandet og Norge

Ring med bredbåndstelefoni direkte fra mobilen
Vi tilbyr også Teliophone som er en app for smarttelefoner som lar deg ringe med bredbåndstelefoni fra mobilen. Ringer du med appen over trådløst nett, betaler du samme pris som fra fasttelefonen din – uansett hvor i verden du befinner deg.

Les mer om avtalen her

Vi hjelper deg gjerne også via telefon. Hvis du ønsker å snakke med oss for mer informasjon eller for hjelp til å legge inn din bestilling så kan du ringe oss hverdager kl. 08.00 – 18.00 på nummer 55106032.


SENIOR NORGE Østfold hadde i 2021 i alt 86 237 besøk, Ny årsrekord igjen. og framgangen fortsetter inn i 2022. I januar var resultatet hele 10 761 besøk. «All time high»- dette er ny månedsrekord.

SENIOR NORGE Østfold takker sine mange lesere for den store interesse. Den inspirerer redaksjonen til å presentere ny utgave av avisen med nye innlegg hver eneste mandag morgen. Aktuelt og relevant skal det være!
Vi gratulerer SENIOR NORGE Østfold med den kontinuerlige fremgangen og resultatet!

De som ennå ikke har lest Senioravisa kan logge seg inn på www.ostfold.seniornorge.org 

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter