Norge nede for telling!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hale innlegget! –

Det hele begynte før Ukraina krigen. Norske politikere hadde gitt bort en av våre viktigste konkurransefordeler ved å knytte oss til et internasjonalt system for utveksling av strøm. Strømmen skulle kunne selges der hvor prisen til enhver tid måtte være høyest.

Dette førte til at vi ikke lenger har stabile, forutsigbare priser på strøm. Prisen vi her hjemme har måttet betale har samtidig vært inntil 3 ganger høyere enn det vi var vant til!

Og det stopper ikke der! Hele energimarkedet er i ubalanse. Det er generelt underskudd på energi. Det er blant annet mangel på gass og olje. Prisene går rett i været, og vi har kanskje bare sett begynnelsen på dette siden krigen Ukraina synes å fortsette.

Da har vi den absurde situasjon at befolkningen må betale abnormt høye priser på strøm, bensin og en rekke varer og tjenester. Vi er i ferd med å få et kostnadsnivå vi ikke kunne tenke oss. Dette samtidig med at staten, på grunn av ekstremt høye energipriser hover inn ekstrainntekter til å miste pusten av. Fattige innbyggere – søkkrik stat!

Norge ligger nede for telling! Noe av det er selvforskyldt og noe skyldes forhold vi ikke er herre over – krigen i Ukraina! De politiske partier får sammen ta ansvar for fadesen med ustabile og kjempehøye strømregninger.

Den norske stat har nok økonomiske muskler til å rette opp de urimeligheter vi har blitt påført. Nå får vi se om vår regjering og våre politiske partier har vilje og evne til å rette opp urimelighetene. Mulighetene har de!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter