Øyne, tenner og prostata – ikke en del av kroppen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hale innlegget! –

Arne V. Larsen Det sies at Norge har verdens beste helsevesen, – det er kanskje riktig så lenge vi ikke har bruk for den, men det kommer fort for en dag at når du skal ha briller eller en «enkel service» av tennerne, ja da flagrer tusen-lappene fort, noe de aller fleste har erfart. Noe annet jeg oppdaget var da jeg etter 13 år fikk en henvisning fra min lege til en MR undersøkelse av prostataen.

Jeg tenkte i min enfoldighet at det er jo greit, det går på NAV-kontoen, så jeg ventet noen dager før jeg fikk en oppringning fra nærmeste røntgeninstitutt. Jess, tenkte jeg, verdens beste helsevesen fungerer.

Det første spørsmål jeg fikk var om jeg hadde en helseforsikring, noe jeg ikke har, da jeg regner med at NAV kontoen min er ganske stor. For hvis jeg betalte undersøkelsen selv kunne jeg få time påfølgende uke. Jeg ble nå nysgjerrig og ville vite hva det kostet. Prisen var bare på kr. 5 000,- fikk jeg opplyst, noe jeg synes var ganske høyt og jeg foreslo da at jeg står i «køen» og lar det gå på NAV kontoen.

Da fikk jeg sjokk nummer to, Jeg måtte nok betale undersøkelsen selv likevel da det ikke var en undersøkelse som ble dekket av NAV – med andre ord: prostata, øyne og tenner er ikke en del av kroppen. Så kan vi jo alltid trøste oss med at i motsetning til briller og tenner, så er det «bare» halvparten av Norges befolkning som kan få prostata.

Nå går jeg og spekulerer på om jeg selv må betale for en eventuell operasjon med påfølgende strålebehandling og cellegift, eller jeg kanskje kan søke om et tilskudd fra min velfylte NAV konto, dersom jeg tjener under den såkalte fattigdomsgrense, for da er spørsmålet om det er EU’s fattigdomsgrense eller det er den vi har i Norge, vi lever jo som kjent i et av verdens dyreste land, – jeg bare spør.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter