Vaksinelojalitet – en vinner i kampen mot Coronaen!

– Trykk på overskriften, bilde eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Siden 12. mars i fjor har det dødelige Coronaviruset fått dominere vår tilværelse! Vi har måttet leve med begrenset bevegelsesfrihet og andre restriksjoner i halvannet år. Dette har stilt store krav til tålmodighet, utholdenhet og lojalitet overfor våre myndigheter. Kampen mot Coronaen er enda ikke vunnet, selv om vi nå kan tillate oss å se at vi skimter lyset i andre enden av tunnelen.

Vi kan være stolte over myndighetenes opplegg for å bekjempe viruset, og vi kan være stolte av hvordan folket lojalt har fulgt myndighetenes anvisninger. Tallenes tale er klar. Vi er så langt blant de landene som har kommet aller best ut av pandemien. Vi har nå i slutten av juli måned 799 Corona-døde. Det er ille nok, men vi tåler godt sammenligning med Sverige som har passert 15.000. På verdensbasis er 4 millioner for lengst passert.

Vi har ikke flere enn 21 Corona-pasienter innlagt på sykehus. Vi har effektive vaksiner og er etter hvert i ferd med å få det antall doser vi trenger.

Mange land sliter med å få vaksinert befolkningen av forskjellige grunner. Det ser ut som vaksinevegring vil hindre fullvaksinering av befolkningene. I Norge er vi i en situasjon hvor vaksinevegring er nesten fraværende. Blant de eldre har 93% sagt seg villig til å ta vaksinen, 90% blant de yngre. Vi har nå satt mer enn 5 millioner doser! Vaksinelojalitet kommer til å bli det som avgjør kampen til vår fordel.

Delta-varianten av Coronaviruset som sist ankommet utfordring, gjør at myndighetene fortsatt har bremsene på!

Vi venter utålmodig på at regjeringen velger å iverksette det siste trinn i gjenåpningen av Norge. Statsminister Erna Solberg viser tydelige tegn på optimisme, men sier at hun vil ha en enda større del av befolkningen vaksinert før alle restriksjonene blir fjernet.

De senere smitteklyngene som oppstår på forskjellige steder, er forårsaket av ungdommer og deres sammenkomster. Vi skulle tro myndighetene vil prioritere vaksinering av denne gruppen.

For vår del vil det passe om vi blir kvitt de gjenstående restriksjonene innen 1. september da vi har planlagt høstens første temamøte på Gleng i Sarpsborg! Med kravet til 1-meteren borte, har vi mulighet til å ta imot fullt hus.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter