Ukebrev v/Stig Klingstedt

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

Når sommervarmen kommer – pass på dine høreapparater

Når solen skinner og temperaturen øker har vel alle vi som er utstyrt med høreapparater merket at disse tekniske underverkene kan begynne å fuske. Vi har tatt med noen gode råd for stell av høreapparatene som vi fikk fra Hørselshemmedes Landsforbund.

  • Når det er varmt svetter vi mer, og høreapparatene blir utsatt for mer fuktighet. Pass på å tørke av høreapparatene godt om kvelden, gjerne med renseservietter. Det kan være lurt å legge de i en tørkeboks over natten.
  • Husk å ta av høreapparatene før du bader! Spesielt saltvann kan ødelegge elektronikken i høreapparatene.
  • Ta av høreapparatene før du har på solkrem. Høreapparatene tåler ikke solkrem, hårspray, parfyme o.l.
  • Ikke legg fra deg høreapparatene i direkte sollys, sterk varme kan skade høreapparatene.

Skyld vil man gjerne dele, men ære deler man ikke

Senior Norge, Forsvarets seniorforbund, Landslaget for offentlige pensjonister, Pensjonistforbundet og noen av fagforbundene har i mange år arbeidet intenst for å få endret måten trygden blir regulert på. Vi har alle gitt uttrykk for at underreguleringen rammer pensjonistene på en uakseptabel måte. I påvente av at underreguleringen blir fjernet, har organisasjonene gått inn for en endring av reguleringsbestemmelsene, slik at underreguleringen skjer slik Pensjonskommisjonen i sin tid foreslo. Nå, i nådens år 2021, fikk vi gjennomslag for vårt subsidiære krav. Nå skal man regulere de offentlige pensjonene med et gjennomsnitt av pris- og lønnsutviklingen. Prinsippet ble også gjort gjeldende for oppgjøret 2020. Dette er årsaken til at pensjonsøkningen nå er den største på mange år. Pensjonistforbundet slår opp dette som en stor seier for forbundet i en prangende annonse. Men i all beskjedenhet, alle organisasjonene har arbeidet hardt for å få til en ordning som forhindrer at pensjonistene har fått nedgang i kjøpekraft gjentatte år, ikke bare Pensjonistforbundet.

Synkende medlemstall

Senior Norge sliter med synkende medlemstall. Sentralstyret har i sitt seneste møte gitt uttrykk for stor uro over at medlemstallene synker hele tiden. Det fører med seg at organisasjonens inntekter svikter og at man har problemer med å betjene medlemmene slik man ønsker. En mager trøst er at dette fenomenet rammer de fleste frivillige organisasjoner. Det kan virke som om folk flest ikke føler behov for å organisere seg for å ivareta sine interesser. Man ønsker heller ikke å la seg representere av en organisasjon. Av mer enn en million seniorer i Norge er det i underkant av 300 000 som tilhører en seniororganisasjon. Vi skal være glade for at borgerne stoler på at myndighetene ordner opp for oss seniorer, men et enkelt medlemskap kan være en grei forsikring for at Regjeringen og Stortinget blir orientert om våre ønsker og krav. Trenden må snus!

Fra SENIOR NORGE Østfold har vi fått melding om at antall besøk i 2020 var 77.988, tilsvarende et gjennomsnitt på 6.500 pr. måned. Første kvartal i år har SENIORAVISA hatt i alt 21.159 besøk, tilsvarende et gjennomsnitt på 7053 besøk pr. måned. Dette er 23,7% opp i forhold til første kvartal i 2020. Vi gratulerer SENIOR NORGE Østfold med den kontinuerlige fremgangen og resultatet!

De som ennå ikke har lest Senioravisa kan logge seg inn på www.ostfold.seniornorge.org

Har du spørsmål eller kommentar? Ta kontakt med post@seniornorge.org
Klikk her for å videresende denne e-posten til en venn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter