Sommeren – like herlig for alle?

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det er vel slik at sommeren er en opplevelse av fryd og gammen for de fleste. Vi sitter i vintermørke og lengter etter sommeren som kommer med varme, sol og lys nesten hele døgnet. Vi ser for oss båtturer og bading i sjøen. Så er det ferieturene da. Vi blar gjennom internett på jakt etter spennende og gunstige turer, og så bestiller vi lang tid i forveien!

For mange blir ferietiden et antiklimaks, særlig eldre som har problem med å henge med i hektiske sommeraktiviteter. Det er mange av disse som holder seg hjemme og blir fort ensomme fordi mesteparten av bekjentskapskretsen er bortreist på ferie eller opptatt på annet vis. Dette gjelder venner og bekjente, barn og barnebarn som ellers pleier «å stikke innom». Det er vel en kjensgjerning at ensomme blir mer ensomme! Coronatiltakene som vi fortsatt må leve med, gjør ikke situasjonen noe bedre. Hvert enkelt av disse tiltakene har jo som mål å begrense kontakten mellom folk!

Det er faktisk mange som gleder seg til høsten, med ro og lune, mørke høstkvelder. Så er det tid for å plukke bær og sopp. Gode grunner for å komme seg ut i skog og mark!

– En vanlig ferietur er ofte en kostbar affære – tusenlappene renner fort ut. Men ferie blir det jo av det. Men det gjelder ikke alle – det er så vidt dyrt at mange må bli hjemme. Det kan nok være tungt for de yngste som opplever at «alle de andre er på ferie!»

Slikt blir det fort sosiale skiller av!

Vi sakser noen linjer fra et innlegg vi fant på Facebook:


«Sommer og ferietid.

Nå deles det statuser om at man skal synes synd på alle som ikke har råd til å reise på ferie med barna sine.

Er det ikke bedre å fortelle folk at det er helt greit å ikke reise på ferie, men heller tilbringe tid sammen hjemme??

Alle må ikke farte rundt og stå i kø med slitne unger og irriterte foreldre.

Bli hjemme! Gå på stranda, plukk bær. Spill spill.

Hva som helst som man ikke har anledning til ellers.

Slå opp telt i stua, på verandaen, eller bare ligg under åpen himmel på verandaen eller på stranda med den dyna dere har!

Man er nemlig IKKE fattig selv om man ikke reiser på ferie!

Kanskje man egentlig er rikere på mange andre måter enn penger?»


Dette til ettertanke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter