Vinni Hestenes styremedlem

RS-viruset rammer også eldre!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi kunne greid oss lenge med Corona viruset, men nå kommer det også andre viruser å forholde seg til, alle åndedretts – og lungerelatert. Vi har nevnt, Coronaen, så har vi fått RS-viruset, den årlige influensaen skal være like om hjørnet og så har vi den gode, gamle norske forkjølelsen.

For legfolk er det ikke lett å stille egen diagnose. Er det forkjølelse eller Corona eller en av de andre nevnte variantene. Vi får stole på at legene vet bedre å «skille klinten fra hveten»!

RS-viruset er den hyppigste årsak til bronkitt og luftveisinfeksjoner hos barn, men voksne slipper heller ikke unna. Det har vår kasserer Vinni Hestenes fått erfare.

Vinni følte at noe ikke var som det skulle være. En tur innom fastlegen, og så bar det rett til Kalnes. Hun var smittet av RS-viruset, uventet for en voksen dame.

Det skulle bli 9 dager på Kalnes, de første 5 dagene i full isolasjon.

Vinni er nå flyttet til Helsehuset Askim. Les gjerne hva hun skriver i en epost til oss:


Fra: Vinni Hestenes <vinnihestenes@gmail.com>

Sendt: mandag 8. november 2021 11:17

 

Emne: Rs-virus etter 9 dager på Kalnes

Klokken er 1040, mandag den. 9. November, Helsehuset Askim.

Ankom helsehuset fredag den 5. November. Kl 2345 med syketransport og gul smitte fra Kalnes.

Jeg var ute etter 5 døgn i isolasjon, på rom sammen med andre syke med        RS-virus.. Alle var redd for smitte. Derfor ble disse triste dagene kaotiske.

Alle i karantenedrakter, redde, usikre, slitne, gjorde feil

På isolatet hadde jeg det som en dronning – topp service. Varm mat og god omsorg.

Ute fra isolater ble det kaos med kald mat. Klagde på maten som ble tatt ut og levert tilbake igjen etter å ha vært en tur innom mikroen. Oppvarmet mat med snerk på er ikke spesielt appetittvekkende!

Det var mange fallgruver. Alle måtte bruke smittevernutstyr inn og ut av rommet. Det ble slurvet og feilet. Vanskelig å stoppe smitten! Folk var slitne!

 

Med vennlig hilsen

Vinni Hestenes

 

Vi takker Vinni for hyggelig hilsen, ønsker henne god bedring og en rask hjemkomst.

Og så sender vi noen varme tanker til helsepersonellet som gjør en viktig jobb under vanskelige arbeidsforhold med begrenset kapasitet. Ikke rart de blir slitne!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter