Omikron – på med ansiktsmaskene igjen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi har slitt med Coronaen og smittebegrensende tiltak i 2 år. Håpet ble tent da Erna Solberg skrotet tiltakene og erklærte Norge for gjenåpnet i begynnelsen av september. Men håpet om en Coronafri tilværelse skulle hurtig slokne.

Coronabanditten er en slu og vanskelig motstander. Den muterer og skifter ham og navn til stadighet. Nå har vi en ny fetter på banen. Denne gangen heter den Omikron! Da blir det å begynne på nytt – på med ansiktsmaskene igjen!

Myndighetene er forsiktig med å uttale seg om den nye varianten ut over det at den trolig er vesentlig mer smittsom enn de andre. Så langt vet de for lite om Omikron. De trenger å gjøre noen erfaringer og bli kjent med det nye viruset. Og da blir det slik at «veien blir til mens du går»!

Myndighetenes strategi er å bremse smittespredningen før den får spredd seg over hele landet. Derfor har de nå kommet med en ny tiltakspakke gjeldende fra onsdag den 15. desember. Det dreier seg også denne gang om tiltak som begrenser kontakten mellom folk – hjemmekontor for de som har anledning, begrensning av antall deltagere på private og offentlige arrangementer, skjenkestopp. 1-m avstand og bruk av ansiktsmaske, unngå å bruke kollektivtrafikk m.m.

Men det viktigste er fortsatt å få gjennomført en fullvaksinering av hele befolkningen. Vi har en ganske høy vaksinegrad. Av de over 18 år har 88,2% fått 2 vaksiner. Vi har inntrykk av at vaksineringen av gjenstående yngre og skoleungdom har gått for sakte. Nå lover regjeringen at alle over 45 år skal være fullvaksinert med dose nr. 3 innen midten av januar. Det er fortsatt 345.000 voksne som ikke er fullvaksinert.

Myndighetenes nye tiltakspakke er gyldig 4 uker fremover. Da vil de ha gjort noen nye erfaringer med Omikronviruset, og vi må regne med at det kommer nye tiltak. Frykten for at vi skal oppleve en stor bølge av smittespredning, er så absolutt til stede.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter