Noen våger mer enn andre!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Sent ettermiddag den 13. juli. Inn på tunet til Iungsdalen turisthytte, midt inne i Skarveheimen, kommer Andrine Bjørkmo med en 25 kg ryggsekk og litt slitne bein. Hun er på fottur og har vært underveis fra Oppdal til Iungsdalen i hele 18 dager- siden 16. juni. Det står igjen antatt 7 dager før hun er fremme ved turens endemål, Bergen! Nå tar hun en kort pustepause og slår opp teltet ved turisthytta. Teltet er ikke større enn at det akkurat rommer Andrine og ryggsekken hennes. Ikke akkurat hotellkomfort!

Andrine er en humørfylt, sporty jente fra Mo i Rana, 20 år ung og vakker! Hun har vært aktiv i flere idretter. Mest bemerket har hun gjort seg i skiskyting hvor hun har sølv og bronsemedalje fra juniornorgesmesterskap. Hun er interessert i natur og foto.

Siden hun nå er ferdig med grunnutdannelsen og lagt skiskytingen på en foreløpig «vent», har hun ønsket å føle litt på sine grenser. Først tenkte hun å gå Norge på langs, men fant fort ut at første gang hun legger ut på en slik ekspedisjon, med fordel kunne redusere ambisjonene. Så  fikk det bli fra Oppdal gjennom fjellheimen til Bergen. Nesten en måned regnet hun med at turen ville ta!

Hun forteller at hun har hatt en fin tur, og at hun tar været som det kommer. Det venter nok både sol og regn på de siste etappene inn mot Bergen.

Takket være god planlegging har turen så langt gått meget bra. Til og med gnagsårene har hun sluppet unna. Hun har proviant for turen i sekken, pakket i dagsporsjoner. Det kan bli mye havregryn og «rett i koppen-supper»!  Det er nok vanskelig å unngå at dette kan bli litt ensidig. Derfor tror vi frokosten på Iungdalens turisthytte falt i smak!

Ettermiddagen den 14. juli la Andrine i vei på de siste etappene mot Bergen. Vi synes det så guffent ut med tunge regnskyer som lå foran henne. Men det lot ikke til å affisere Andrine det aller minste! Hun vinket oss farvel, og vi ønsket den spreke, livsglade 20-åringen lykke til med resten av turen!

Noen våger mer enn andre – Andrine er en av dem!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter