Minstepensjon – det skal ikke være enkelt!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Debatten på NRK 16. mars dreidde seg i utgangspunktet om minstepensjon, fattigdom og fattigdomsgrense. Blant debattantene var Audun Lysbakken (SV) og Siv Jensen (Frp). Med et Stortingsvedtak om å heve minstepensjonene, var jeg naiv nok til å tro at dette var en enkel sak. Det var feil!  Tre forslag til løsning av dette ble avvist av Stortinget. Og da er man like langt.

 Jeg fulgte hele debatten på TV den 16. og debatten i Stortinget dagen etterpå. Den inneholdt så mange variabler og detaljer som det er håpløst for en legmann å forholde seg til. Min opplevelse av dette er at de aktuelle spørsmålene er så sammensatte og kompliserte at det hele ikke er kommuniserbart. Motet sviktet og jeg bestemte meg for å ikke skrive det innlegget jeg hadde tenkt meg.

Men slik var det ikke for datahjelpen Terje Lloyd Andersen. Han greidde ikke å holde tilbake en impulsiv utblåsning. Les hva Terje skriver:


Jeg har sett på Debatten i kveld og blir sittende igjen med en guffen følelse av at vi pensjonister kun representerer en kostnad det offentlige sliter med å få dekket inn igjen. Jeg, min naive dust, har i alle år gått og innbilt meg at det jeg har betalt inn i pensjonspenger, avgifter og skatt, var det jeg skulle ha som inntekt de siste 10 til 15 årene av mitt liv.

Jeg har tydeligvis tatt grundig feil. Nå sies det at dersom minstepensjonister skal «gå opp i lønn», vil dette koste den Norske Stat minst 50 milliarder pr. år. Huff, det er mye penger, men jeg tillater meg samtidig å stille spørsmål om hvor mange milliarder vi hvert år gir bort til tiltak utenfor egne grenser.

For å si som en bekjent en gang sa det: «Det er så dyrt å leve at det nesten ikke lønner seg». Kanskje det er løsningen: Slutte med eldreomsorg, kutte ut vaksiner til alle over 67 år og avvikle alle helseordninger for eldre.

Dette ville muligens redusere antallet eldre over 67 år og derved spare Staten for milliardutgifter. Kanskje vi burde innføre eutanasi snarest mulig slik at de som ikke «lønner seg» effektivt kan fjernes.

 

SENIOR NORGE Østfold

Terje Lloyd Andersen/Finn Åsmund Johnsbråten

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter