Senior Norge Østfold logo 200

Medlemsutviklingen – grunnfjellet står!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

En forening er mennesker som er samlet omkring felles oppgaver og mål. Det sier seg selv at alle foreninger er avhengige av å ha et tilstrekkelig antall medlemmer for å kunne fungere. Slik er det også for oss! Vi følger medlemsutviklingen nøye.

Vårt medlemstall har gått noe opp og ned grunnet spesielle omstendigheter. Ser vi det litt over tid så har antall medlemmer variert mellom 400 og 600.

Vi opplevde en voldsom økning i 2018 da vi på rekordtid fikk hele 523 nye medlemmer. Disse var rekruttert sentralt gjennom et bemanningsbyrå. Rekrutteringen ble gjennomført av profesjonelle telefonselgere med skremmende effektivitet. Slike er det ikke lett å si nei til! Det synes klart at det var mange som egentlig ikke forsto hva de hadde sagt ja til. Informasjonen de fikk om vår forening og våre aktiviteter må ha vært mer enn mangelfull.

Vi fikk ikke meget glede av de nye medlemmene. Vi mistet i løpet av årene 2018/2019 528 medlemmer, hvilket tilsvarer omtrent de som ble rekruttert i forbindelse med telefonkampanjen i 2018.

Så kom Coronaen i 2020 som fikk oss til å blø ytterligere. Vi mistet i løpet av året ytterligere 158 medlemmer. Uten at det er noen trøst for oss, så har andre foreninger opplevd tilsvarende.

Vi har forståelse for de som har sluttet. I perioden fra 12. mars 2021 til i dag har vi hatt nesten ingen ting å tilby våre medlemmer ut over SENIORAVISA, som paradoksalt nok kjører «all time high», pandemien til tross!.

Nå er vi kommet i gang igjen og hadde vårt første temamøte på Gleng i Sarpsborg den 1. september. Godt fremmøte, bra foredrag og fin stemning. Folk synes det var hyggelig å møtes igjen! Om Coronaen ikke finner på nye sprell, så regner vi med å kunne gjennomføre et helt høstprogram med temamøter hver måned.  

Det gleder oss å se at medlemsnedgangen nesten har stoppet. Vi takker alle som blir med oss videre og ønsker samtidig tidligere medlemmer og nye velkommen.

  • Vi har nå 416 medlemmer –  grunnfjellet står!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter