Kvalitetssikring i sykehjem og sykehus

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Gang på gang avdekkes feil i norske sykehjem og sykehus. Vi har ved flere anledninger etterlyst system for kvalitetssikring og sertifisering i henhold til internasjonal kvalitetsnorm. Responsen ha uteblitt, men det har ikke feilene.

Noen av feilene er ufattelige store og tragiske, først og fremst for pasientene. Dette illustreres av et nylig tilfelle på Kalnes sykehus i Sarpsborg.

Arne Bruusgaard spør om hvilke konsekvenser dette skal få for de ansvarlige på sykehuset. Les hva han skriver!

 

Ubegripelig skandale

v/Arne Bruusgaard

200 millioner (om ikke mer) i erstatning for en grotesk blemme på linje med denne. I USA ville en slik sak bli omtalt som “criminal negligence”.

Tenke seg til at hun skulle gjennom en alvorlig, men tross alt begrenset operasjon: Hun skulle fjerne galleblæren. Det er noe ikke så få personer gjør hvert år uten at det skaper de store overskriftene.

Men hva skjedde? Operasjonen endte med at Karin Jensen (48) måtte amputere begge bena rett under hoften. I tillegg måtte hun fjerne det meste av tykktarmen. Inngrepene kostet henne nesten livet og hun fikk en fremtid i rullestol og i elendighet.

Men, typisk norsk fikk ingen “skyld” i misæren. Sykehuset i Østfold vil “lære” av misæren.

Karin Jensen bør få kr. 100 millioner i erstatning for tort og svie fra sykehuset og ledelsen på sykehuset på Kaldnes bør få sparken. I ytterste konsekvens er det de som har ansvaret.

Men, selvfølgelig er det som så ofte ellers – ingen som får sparken – nesten ingen erstatning og ellers bare en generell ytring om at de skal lære….

Når i all verden skal noen i Norge lære? Hvis ikke dette får en konsekvens for ledelse og de aktuelle leger, er dette et eksempel på en uakseptabel praksis som har vært typisk Norge i alle fall siden Stoltenberg uttalte at han ville “lære” av Utøya katastrofen.

 

Arne Bruusgaard

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter