Deltavarianten – vi må ikke snuble på oppløpet!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi opplever at den norske regjering og helsemyndigheter fortjener en tydeligere anerkjennelse for det arbeid de har nedlagt for å begrense spredningen av Coronaviruset. For en gangs skyld er resultatet konkret målbart. I Norge har vi så langt kun hatt ca. 700 Corona-dødsfall. Vi er blant de land i verden som har aller færrest dødsfall. Våre 700 dødsfall kan stilles opp mot Sveriges 15000. Riktignok har Sverige nær dobbelt så mange innbyggere som oss, men likevel de norske myndigheters arbeid har utvilsomt spart flere tusen liv! De må ha gjort det meste riktig, og det skal de ha full kreditt for!

Det norske folk har i hovedsak lojalt fulgt myndighetenes retningslinjer. Men det er ikke alle som har forstått at vi er med på å stoppe en verdensomspennende pandemi. Den har så langt  kostet over 4 millioner mennesker livet. Kan det virkelig være så vanskelig å akseptere at det må  være viktigere at vi lykkes i å medvirke til at pandemien stoppes, enn det å få fjernet begrensninger som å komme seg til hytta, få handlet på Svinesund eller besøke svigermor i Tyskland.

Vi er trolig på oppløpssiden her i Norge, men vi er helt avhengig at vi får fullført vaksineringen. Da må vi få de vaksinene vi trenger, og de som gjenstår, må la seg vaksinere. Det er et kappløp på gang. Vi må få fullført vaksineringen slik at vi får utviklet nødvendig masseimmunitet. Derved vil vi forhindre at Deltavarianten eller andre nye, muterte varianter, noen kanskje med vaksineresistens, ikke får etablere seg! Vi må ikke snuble på oppløpet!

Vi må kunne overvinne den begrensede vaksineringsvegringen vi har i Norge. Det er andre land som har betydelige større problemer. I noen grad er vegringene religiøst betinget i annen grad manglende tillit til myndighetene og andre grunner. I USA forsøker man å lokke folk til vaksinering ved å tilby en gratis øl eller deltagelse i et stort Corona-lotteri. I Russland trues de som ikke vil vaksinere seg med at de mister jobben. Andre må bruke sterkere virkemidler enn det vi må!

I Storbritannia har de hatt en periode med god smitteutvikling. Dette er i ferd med å snu etter som Deltavarianten etablerer seg. Akkurat på et slikt tidspunkt velger den britiske regjeringen å fjerne alle Corona-reguleringer, mandag den 19. juli. Dette skjer i så fall mot 1200 forskeres protest. De regner med at en sterk stigning i smittetilfellene blir følgene av en gjenåpning nå.

I Australia opplever de at de nå må gå til full nedstenging etter hittil å ha greid seg meget bra. Det er den nye Deltavarianten som truer.

Det sier litt om at vi enda ikke er i mål, når den Japanske regjeringen erklærer unntakstilstand under OL og at de samtidig bestemmer at OL vil gå uten tilskuere på tribunene. Dette dreier seg om verdens største idrettsarrangement!

Nok en klar påminnelse om at det er en verdensomspennende pandemi vi kjemper mot!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter