Bompenger i Stortingsgarasjen

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

I følge svært uoffisielle og upålitelige kilder vil det nå bli en bompengeordning ved innkjøringen til Stortingsgarasjen. – Det må være likhet for loven, hevder en representant fra Tinget.

De (altså Stortingsrepresentanter) som passerer bommen har egen bombrikke og vil få overført kr. 100.- til egen konto hver gang de passerer bommen. De får også kr. 50.- for hver time de står parkert i garasjen. De som står i mer enn to timer får også bilen sin vasket og polert.

Flere statsråder, som jo har privatsjåfør, føler at ordningen er urettferdig. De har nå blitt hørt og får en kompensasjon på kr. 100 000 i året, fordi at de ikke får benyttet seg av ordningen.

På spørsmål fra oss om det ikke er urettferdig at Stortingsrepresentanter får betalt når de passerer en bom, mens vi andre må betale, smiler representanten fra Stortinget og rister oppgitt på hodet.

– Dette er viktige mennesker, som har til oppgave å styre dette landet. Det dreier seg tross alt bare om 169 representanter og deres venner. Vi lever i et demokrati og hvem som helst kan komme inn på Tinget hvis de bare er flinke nok til å prate for seg.  Dette er ren misunnelse. Alle som klarer å komme seg i en posisjon, hvor de ikke bare sitter på pengesekken, men også disponerer den, vil gi seg selv noen små fordeler.

Dessuten er de tvunget til å kjøre bil på jobben. Tenk om Stortingsrepresentanter skulle, ta trikken, gå eller sykle til jobben og bli tvunget til å være sammen med, og snakke med helt vanlige folk. Det skulle tatt seg ut. De kunne bli påvirket og til og med fått kjeft av helt uvitende og enkle mennesker. Vi har godt betalte lobbyister fra rike organisasjoner til å gjøre den jobben.

– Men de må betale bompenger i de andre bommene som oss andre? – Selvfølgelig ikke. Stortingsrepresentantenes bombrikker, overfører penger til privatkontoen også da. Man skal da ikke ha utgifter mens man er på jobb. Man skal ha betalt for å jobbe og disse menneskene jobber døgnet rundt.

Hva med miljøet?  -Det er ingen som tenker mer på miljøet enn oss på tinget. Vi har nesten gratis kantine med godt drikke og høye smørbrød og har fester flere ganger i uka på fine hoteller. Alle komiteer reiser til andre land for å lære og de bor sammen på hotell. Alt dette for å ha et fint arbeidsmiljø.

– Jeg tenkte mer på klimaet og Co2-utslipp og sånn.  Hva med det? – Alvorlig talt! Det bor over 6 milliarder mennesker i verden. Også mener du at 169 mennesker kan gjøre noe med klima? Men når jeg tenker meg om så bidrar vi også der. Vi har et godt klima og eget klimaanlegg på Stortinget.

-Helt til slutt, det må jo ha kostet milliarder å bygge denne garasjen. Hvordan blir den finansiert?  Hallo!? Det er jo en grunn til at vi har bompengeordning i dette landet!

Jan Kvil

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter