Månedsbrev fra Faust – 4 hjemmeøvelser

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget –

I disse tider med Corona-begrensninger kan det bli meget hjemmetilværelse og lite fysisk aktivitet. Selv om det nesten ikke har vært smittetilfeller på trenings-studioene, er det likevel mange som vegrer seg for å ta opp studiotreningen igjen. Fortvil ikke her kommer Didrik Mogensen med tips om hjemmeøvelser. Merk dere det han skriver om fysisk form, sunn livsstil og betydningen av dette for immunforsvaret. Les hva Didrik skriver:

Mitt navn er Didrik Mogensen. Jeg jobber ved Faust medisinske senter på Wilbergjordet 2 i Fredrikstad. Jeg er spesialist i Muskel og skjelett fysioterapi, bedriver Ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsterapi. Ved siden av klinikkhverdagen min er jeg medisinsk ansvarlig for Stjernen ishockey.

Jeg ble forespurt om å lage et innlegg for Senioravisen i denne utgaven fra Faust medisinske senter. Da falt det naturlig for meg å vektlegge egen opprettholdelse av fysikk.

Vi er nå inne i spesielle tider hvor opprettholdelse av avstand til hverandre er sentralt. Kanskje derfor er det nå viktigere enn noen gang å ha fokus på en aktiv og fysisk hverdag.

En sterk kropp og en sunn livsstil er essensielt for immunforsvaret, og med noen enkle grep kan vi bedre vår fysiske form med minimal eksponering for smittefare.

Her har jeg valgt ut 4 øvelser som kan gjøres i hjemmet, uten krav til utstyr og med bruk av egen kroppsvekt.

Slides: utfall bakover

Fest blikket på et punkt foran deg. Trekk inn magen, plasser den ene foten på matten og skli bakover. Senk bakre kne mot gulvet. Press den fremste foten ned mot gulvet, stram magen og dra det bakre benet tilbake til utgangpunktet.

 

Ettbeins seteløft

Plasser fotsålene på gulvet og armene ut til siden. Vipp bekkenet bakover. Aktivér den nederste og dypeste delen av magemuskulaturen, trekk navlen inn mot ryggraden og lag «flat mage». Strekk det ene benet og løft bekkenet opp til du ligger på skulderbladene. Senk og løft langsomt. Gjenta med det andre benet.

Sideliggende abduksjon hofte

Ligg på siden med hodet på en pute. Løft det øverste benet strakt opp mot taket, senk rolig ned igjen.

Push up på knærne

Stå på knærne. Ha mer enn skulderbreddes avstand mellom hendene. Senk kroppen ned mot gulvet og press tilbake, uten å knekke i hoften.

Håper dette bidrar som inspirasjon til en sterkere fysikk og et styrket immunforsvar i en litt spesiell hverdag.

 

Med vennlig hilsen

Faust Medisinske Senter

Didrik Mogensen

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter