Hacket – igjen!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Det er ikke slik at det alltid er «noen andre» som blir hacket – dvs. at uvedkommende gjør innbrudd i datamaskinen. Riktig ubehagelig blir det om de kommer seg helt inn i nettbanken din! Nå er det noen som har prøvd seg på meg!

Første gang dette hendte meg var for et par år siden. Da gikk det ut en epost til «gud og hvermann» om at jeg satt fast på en flyplass i Donets i Ukraina. Jeg hadde mistet lommeboka mi med det jeg hadde av kontanter og kredittkort. Pengebehovet var kritisk. Jeg hadde en del regninger å betale og så trengte jeg penger til flybillett hjem! Så kunne noen være så vennlig å sende meg kr. 18.000, så ville det være en god handling.

Meldingen var skrevet så troverdig at det var utrolig mange som leste meldingen uten å oppfatte at det var et svindelforsøk. Jeg fikk til og med noen oppringinger fra folk jeg kjenner som gjerne skulle ha sendt meg det etterspurte beløpet, men at de ikke hadde et slikt beløp tilgjengelig på konto akkurat da!

Jeg valgte å ignorere meldingen og satse på at det hele «skulle gå over». Og det gjorde det.

Så skulle det skje igjen!

  1. august: – Kassereren vår mottok en melding som skulle være fra meg: «Kan du foreta en internasjonal bankoverføring i dag? Informer meg om dette slik at jeg kan sende informasjon om bankkontoen!

Hilsen Finn Åsmund Johnsbråten

19. august: – Har du mottatt bankkontodetaljene jeg har sendt deg?

Hilsen Finn Åsmund Johnsbråten

20. august: – Har du fullført overføringen? Når er pengene forventet å ankomme Belgia

Hilsen Finn Åsmund Johnsbråten

Det etterspurte beløpet var 7.000 EURO!

Etter første henvendelse ble kassereren og jeg enige om at vi ignorerer meldingen og satser på at «det går nok over denne gangen også»

Men etter den siste henvendelsen fant vi ut at dette måtte vi se nærmere på og gjorde en henvendelse til Datahjelpen, Terje Lloyd Andersen. Klar tilbakemelding fra Terje:

Hei!

Dette er ganske alvorlig!

Jeg oppfordrer dere begge å bytte passord på epostkontoene deres snarest mulig.

Trenger dere hjelp så si i fra!

Terje!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter