Coronaviruset – Kampen krever lojalitet!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi må takke vår regjering og våre politikere for en fremragende jobb i forbindelse med kampen mot Coronaviruset. De greide raskt å enes om en strategi som de har evnet å gjennomføre med meget gode resultater. Vi har fått kontroll med smittespredningen og greidd å holde dødstallet på et meget lavt nivå om vi sammenligner med andre land. Det sier meget når vi har 250 døde mens svenskene har så meget som 5.500!

Vi skal også takke det norske folk for at de lojalt har innrettet seg etter regjeringens bestemmelser for smittebegrensning. De er nå en stund siden 12. mars da landet ble «stengt». Folk begynner å bli utålmodige og setter sammen med næringslivet et betydelig press på regjeringen for å «åpne» opp og fjerne smittebegrensende tiltak!

Vi er i en kritisk fase hvor vi må sørge for at vi ikke taper terreng som vi har vunnet. Regjeringen må være tro mot sin strategi, stå løpet ut og gjøre seg fortsatt fortjent til folks lojalitet. Det er en betydelig risiko i å «åpne» for tidlig.

Det er en fare når folk begynner å ta lett på smittebegrensingene. Vi kan se at alt for mange går forbi håndvaskene når de er ute og handler. Reglen om 1 meters avstand er ikke så farlig lenger. Da en som forsøkt å få plass i en allerede full heis, ble tilsnakket, så sa han: «Er vi ikke ferdig med dette nå?».

Lojaliteten er skjør, og det blir ikke bedre når vår fotballstjerne, John Arne Riise, går ut til sine tredjedivisjons trenerkollegaer og ber dem trosse corona bestemmelsene og ta opp treningen igjen. Han kan ikke ha forstått hva lojalitet er og hva lojalitet betyr i denne og andre sammenheng, Vi hadde heller husket John Arne fra hans glimrende karriere med 110 landskamper og et knallhardt venstrebens skudd.

Vi trenger John Arne og folk flest sin lojalitet i den fortsatte kampen mot Corona banditten -inntil effektiv vaksine er tilgjengelig. I noen saker må hensynet til individet vike for hensynet til flertallet. Dette er en slik sak!

Corona viruset er fortsatt på sterk fremgang verden over og har enda ikke nådd toppen. Vi kan se hva som skjer i land hvor de har trodd de hadde kontroll og fjernet smittebegrensende tiltak – for tidlig. Land etter land har måttet «stenge» igjen og begynne på nytt!

Det er dette vi må unngå!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter