Coronaviruset – nå trenger vi gladnyheter!

Den unntakstilstand vi befinner oss i er en eller annen måte en prøvelse for noen og enhver. Verst er det naturligvis de som blir direkte rammet, blir syke og noen som må tåle i bli satt i isolasjon fordi de har vært i kontakt med noen som har vært smittet. Heldigvis har vi hatt relativt få dødsfall. Det er meget som tyder på at de tiltak som er iverksatt for å unngå smittespredning fungerer godt!

Det er andre land som er meget verre stilt enn oss, hvor de ikke greier å bremse på smittespredningen og hvor det hele ser ut til å være ute av kontroll – Italia, Frankrike, Spania har fått sitt og nå ser det ut som om USA og Storbritannia kommer etter! Dødstallene er høye!

Helt siden det hele startet i Wuhan i Kina for noen måneder siden har Coronaviruset dominert mediebildet. Døgnet rundt blir vi bombardert med oppdaterte nyheter i radio, TV og aviser om virusets fremgang verden over. Det er et skrekkbilde som blir presentert for oss.

 

Folk reagerer forskjellig. Noen tar det hele med ro i tillit til at de tiltak som iverksettes fungerer. Mange er urolige og er redde for at vi ikke får kontroll på viruset og så er det mange som opplever en sterk frykt. Nå kunne vi trenge noen gladnyheter, men de er det dessverre langt i mellom.

La oss få høre hvor mange som er sluppet ut av karantene, hvor mange som er utskrevet av sykehus, hvor mange som er erklært friske og smittefri m.m. La oss få nyheter som gjør at folk kan styrke troen på at dette kommer vi igjennom!

 

For noen dager siden registrerte vi at antall sykehusinnlagte med Corona-smitte har gått ned. Tilfeldighet eller har vi passert toppen? Vi opplever at det arbeides intens for å finne medisinske løsninger, her hjemme hos oss og i resten av verden. Vi hører om lovende eksperimenter med ebola- og malariamedisiner som vekker håp hos oss, og det arbeides med utvikling av vaksine. Likevel så må vi nok belage oss på at kampen mot Coronaviruset vil ta tid – nærmere et år sier de fleste prognosene!

Vi er heldige som bor i et velfungerende samfunn som er i stand til å mobilisere i en situasjon som denne. Vi har sett at andre land ikke er i nærheten av å få kontroll.

Vi er stolte av vår regjering og våre politikere som har greidd å enes om en sterk tiltakspakke uten at partipreferanser har fått være til hinder. Vi har sett sentrale politikere vokse under prosessen.

Vi er stolte av det norske folk som lojalt slutter opp om myndighetenes tiltak, selv om noen hytteeiere har forsøkt seg på ego-tripper!

Vi er stolte og takknemlige overfor våre helsearbeidere som står helt i første linje og pleier de Corona-smittede med risiko for selv å bli smittet.

Da det så som svartest ut i starten av siste verdenskrig, uttalte Winston Churchill: «Jeg kan bare love dere blod, svette og tårer». Vi har en lignende situasjon. Det kan hende det blir verre før det blir bedre, og det vil ta tid. Dette vil kreve tro og tålmodighet av oss. Men dette slaget skal vi vinne!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter