Blåbær nok – ut og plukk!

– Trykk på overskriften, bildet eller «les mer» for å se hele innlegget! –

Vi trodde det var i det tidligste laget, men her en dag kom vi over et bilde på Facebook av et ris med nydelige, fullmodne blåbær. Litt skeptiske var vi, det kunne jo være et bilde fra i fjor (fake news). Vi kunne likevel ikke unngå fristelsen for å ta en tur til «vårt» blåbærsted i Onsøyskogen. En fin tur skulle det i alle tilfelle bli.

En liten skuffelse. Det første som møter oss når vi er vel kommet fram, var en ny flatehogst på minst 50 – 60 mål. Vi ser bare oppgravet, svart jord, kvist og kvas og ikke en eneste grønn vekst! Det hele ser ut som en ørken. Slik er det med flatehogsten. Noe må vi visst ofre i effektivitetens navn. Det ville være fåfengt å drømme seg tilbake til den tid da man praktiserte lukehogst og vi fikk skoger som var preget av naturlig mangfold. Nå får vi nye plantefelt med et eneste slag – gran eller furu! Mer enfold enn mangfold!

Vi fant snart ut at det var blåbær nok. Denne gangen ga vi oss når vi hadde fått vel tre liter i spannene våre. Min kone plukker nesten «rent» mens det kreves noe mer rensing av det jeg får i spannet. Min kone påstår at det er minst 30% kvist, kvas og blader i det jeg har plukket.

Jeg forsøker å forklare dette med at hennes bærplukker fungerer mer selektivt enn min og at jeg bare har en hånd til bærplukkeren. I den andre har jeg en hund som synes alt går for sakte og trekker i alle retninger. Jeg får ikke meget forståelse for mine synspunkter. Men vi kunne jo gjøre det slik neste gang, at vi bytter bærplukker og at min kone tar hunden?

Vi synes dette var en fin start på bærsesongen. Det neste som står for tur er selvplukk av bringebær på Ullerøy. Og så må vi finne ut hvordan vi skal få plass i fryseren til alt sammen. Det pleier å gå!

Så til alle som gjerne tar en tur i skogen – ut og plukk blåbær – det er nok til alle!

Litt tidlig å tenke sopp enda, men det er de som hevder at kantarellen, «skogens gull» allerede skal ha vist seg flere steder.

God sommer- og høstsesong til alle bær og sopplukkere!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter