Velkommen støtte fra Audun Lysbakken (SV)!

SENIOR NORGE Østfold har sammen med andre pensjonistorganisasjoner arbeidet for å få underregulering av pensjonstilleggene fjernet. Nok en gang tapte vi pensjonister kampen mot de bevilgende myndigheter. Det ble underregulering også i år. Resultatet kan pensjonistene lese på bankkontoen sin den 20. juni! Det er bare pensjonistene som gruppe som blir gjenstand for slik inntektsregulerende særbehandling.

La det ikke være noe tvil om at vi fortsatt vil ha underreguleringen fjernet – den er aldersdiskriminerende, usolidarisk og urettferdig. Den kan også være lovstridig. Aldersdiskriminering er ikke tillatt!

I tilfelle vi ikke skulle lykkes å fjerne underreguleringen, mener vi at vi i solidaritetens og rettferdighetens navn må finne andre grupper som også kan særbehandles ved underregulering av lønnstilleggene. Vi har i tidligere innlegg i SENIORAVISA foreslått Å begynne med stortingsrepresentantene, regjeringsmedlemmene og statsministeren.

Det er for sent nå, men det kommer et oppgjør også neste år. Da får vi forberede oss til det!

Vårt forslag er seriøst ment. Det skulle provosere de som ville få pengestrømmen inn i på sine bankkonti redusert. Vi regnet med at vi ville høre fra sinte stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer, men også fra folk som synes vårt forslag er bra!

Tausheten er nesten øredøvende, flommen av kommentarer lar vente på seg. Egentlig ikke helt uventet. Den mest effektive måte å drepe et kontroversielt forslag på, er å tie det ihjel! Da forhindrer man oppmerksomhet og debatt unngås!

Vi setter umåtelig stor pris på den gode støtte vi får fra SV-leder og stortingsrepresentant Audun Lysbakken. Hans krav er noe annerledes enn vårt alternative forslag til underreguleringen. Men retningen er den samme.

Audun Lysbakken krever bl.a. at stortingsrepresentantene ikke skal få en eneste krone mer i lønnstillegg enn det pensjonistene har fått i tillegg til sine pensjoner. Vi gjengir følgende fra Aftenposten den 20. juni:

«SV har varslet at de vil fremme forslag om at toppolitikerne kun skal få en økning som tilsvarer 35 kroner i måneden.

Vi fremmer forslaget fordi vi mener at politikerne ikke fortjener en krone merr enn det de har sørget for at pensjonistene får. Det er helt hårreisende at stortingspolitikerne skal få kr. 31.500 i lønnsøkning i året, mens pensjonistene får 35 kroner i måneden», skriver SV-leder Audun Lysbakken i en epost.»

Lederne for de store pensjonistorganisasjonene som har drøftingsrett med regjeringen i spørsmål som underreguleringen, skulle ta til seg at de i hvert av de senere årene har tapt kampen mot regjeringen. Vårt råd til lederne av pensjonistorganisasjonene er at de forsøker å tenke alternativt for å se om det kan finnes helt andre angrepsmetoder som kan gi bedre resultater!

Vi står fast ved kravet om fjerning av underreguleringen – i solidaritetens og rettferdighetens navn!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter