Våren like om hjørnet?

Det er kanskje litt tidlig, nå midt i februar, å snakke om våren som kommer. Men vi hadde faktisk i forrige uke dager med over 10 varmegrader. Og meteorologiske institutt forespeiler oss en periode med godt, fint vær i lang tid fremover!

Mørket og korte dager belaster egentlig ikke så meget før jul. Da har vi jo så mye annet å tenke på. Men når vi kommer ut i januar synes vi mørket har fått vare lenge nok. Vi følger med hver dag. Ved vintersolverv er det nesten mørkt ved 3-tiden, så går det på et par minutter om dagen, og nå midt i februar er det lyst til halv seks-tiden. Det begynner så avgjort å hjelpe.

Vinteren vi snart har bak oss, har vært slik vintrene sannsynligvis blir i fremtiden her nær kysten og det relativt varme havvannet. Hvit snø som lyser opp i vintermørket har vært sånn til og fra, noen centimeter av og til som har smeltet i løpet av de nærmeste dager. Andre steder i landet har snøen lavet ned, senest nå siste uke.

Skikkelig, stabilt skiføre har vi ikke opplevd på flere år. Sist gang var vi på tur i Kråkerøy skjærgården. Nok av snø og en tilfrosset Oslofjord med snødekt is så langt øyet kunne rekke. En litt uvirkelig opplevelse av å være på høyfjellet på en uendelig snødekt slette.

Vårt kystklima med milde vintre og snømangel til tross, skiinteressen her i Fredrikstad er stor. En meget aktiv skiforening har fått laget en kilometer lang skiløype som dekkes med kunstsnø når snøen ellers glimrer med sitt fravær. Da kan så vel unge som gamle skientusiaster få boltre seg, enten de skøyter eller går klassisk. Et flott tilbud!

Vi har hatt noen perioder med kuldegrader som har gitt sikker is på vollgravene i Gamlebyen. Lokale ildsjeler har sørge for å rydde en stor isflate, hvor det har krydd med skøyteentusiaster i flere uker. Skøyteglede for alle – takk til ildsjelene!

Det lille vi har hatt av snø her i Fredrikstad, har nå nærmest gitt tapt for varmegradene og rent bort. Når så temperaturen ligger kloss opp mot 10 varmegrader og vi har meteorologenes løfte om fint vær fremover, så nøler vi nok ikke lenge før vi tar frem stolene på verandaen.

Vi gleder oss til våren og håper på en fin, god sommer for alle!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter