Ukebrev – Senior Norge v/Stig Klingsted

Ferien er over og Senior Norges sekretariat er åpent

Kjære medlem!

I dag, 5. august, har vi åpnet dørene og er tilbake på plass i Bygdøy allé 5 i Oslo. Sentralbordet, 22 12 18 90, holder åpent hver dag fom mandag tom fredag i tiden kl 10:00 – 14:00

Så om du har benyttet sommeren til å tenke fremover og kanskje diskutert noen ulike fremtidsscenarier med familien, er vi nå klare for å hjelpe deg. Uansett hvor vel forlikt en familie er, kan det være greit å ha noen solide avtaler i bunn.  Våre erfarne advokater hjelper deg å sette opp testament eller en fremtidsfullmakt?

Første konsultasjon gratis. Utover dette fakturerer Senior Norge etter statens satser for advokatbistand.

Bestill time på tlf: 22 12 18 90 eller post@seniornorge.org

Velkommen!

 

Hvilken sak er ”DIN” valgkampsak?

Av Christin Engelstad

For en uke siden skrev vi at en av Senior Norges viktigste kampsaker lenge har vært og er maten eldre blir servert på institusjon og hjemme.  Nå viser en fersk undersøkelse fra Forbrukerrådet at vi har befolkningen med oss.

Nesten tre av fire sier at partiet de skal stemme på bør jobbe for bra mat på sykehjem, skolefritidsordning og i barnehage.

Forbrukerrådet har den siste tiden satt søkelyset på at mange pårørende er bekymret for maten eldre og barn får servert av kommunale tjenester. Dette er noe også velgerne er opptatt av.

– Dette er en klar melding fra velgerne om at barn og eldre må få bedre mat gjennom kommunale tjenester, sier Anne Kristin Vie, som er fagdirektør i Forbrukerrådet.

– Det håper jeg de kan få løfter om i valgkampen, og at deres bekymring blir tatt på alvor.

Kommunepolitikerne har hittil ikke overbevist innbyggerne på dette området. Bare de færreste mener politikerne er tilstrekkelig opptatt av å sørge for bra matservering. De synes heller ikke dette har bedret seg i siste valgperiode.

 

Lurt å forhåndsstemme!

Vårt engasjerte medlem i Sentralstyret, Agnete Tjærandsen, oppfordrer alle til å vurdere å forhåndsstemme. Ved forhåndsstemmegiving slipper man normalt å stå i kø og man får god veiledning. Mange gode grunner til i ro og mak å avgi en forhåndsstemme!. Klikk her for å se mer om Agnete Tjærandsens forslag på vår hjemmeside!

 

 

 

 

 

Senior Norge reviderer Seniorhåndboka


Seniorsaken utga i sin tid en seniorhåndbok, redigert av Dag Bredal. Senior Norge følger opp med en ny utgave i høst. Den har blitt ajourført og omfatter flere endringer som angår eldre. Bl.a. er det nye regler for offentlig tjenestepensjon, ny arvelov og oppdaterte tall fra folketrygden. Vi kommer tilbake til boken så fort den går i trykken.

Ny arvelov på trappene

Stortinget fattet den 9. juni i år vedtak om ny lov om arv og dødsboskifte. Regjeringen har ennå ikke sanksjonert loven og dermed er det ikke bestemt når den skal tre i kraft.

Senior Norge har levert et tungt høringsinnspill til Regjeringen om lovforslaget, og fått gjennomslag på enkelte punkter. Vi vil informere nærmere om hva den nye loven betyr på et senere tidspunkt. Bl.a. vil loven bli omtalt i neste utgave av Seniorhåndboken.

 

Har du kommentarer eller spørsmål? Kontakt oss på post@seniornorge.org.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter