UKEBREV fra Senior Norge ved Stig Klingstedt

GLEDELIG UTVIKLING I ØSTRE TOTEN
En entusiastisk gjeng i Østre Toten er nå i ferd med å etablere et styre for et nytt lokallag. Vi applauderer og ønsker lykke til! Det er veldig viktig at Senior Norge er på plass rundt om i det ganske land.

TRYGDEOPPGJØRET FOR 2019 er nå begynt. Det første møtet i Arbeids- og sosialdepartementet ble holdt sist torsdag. Der ble partene enige om tallene for lønnsveksten i 2017 og 2018 med henholdsvis 2,3 prosent og 2,8 prosent. Disse tallene vil ligge til grunn for drøftingene om reguleringen av grunnbeløpet og pensjoner fra 1. mai 2019. Neste drøftingsmøter blir holdt 20. og 21. mai 2019. Med mindre Regjeringen endrer på reguleringsmåten regner vi med at vi går mot et null-oppgjør, eller muligens en meget svak oppgang i kjøpekraft for pensjonistene. Senior Norge satser tungt på at også pensjonistene i år skal få en vesentlig økning i kjøpekraften.

NY UTFORMING AV UKEBREVENE
Vi har i noen uker, hver mandag, sendt ut et ukebrev til våre medlemmer med gyldig e-post-adresse. Her har vi forsøkt å kommentere pågående saker som vi syns er viktige, og fortelle om oss selv og hva vi driver med.
Vi har til vår store glede fått en del reaksjoner tilbake fra dere, både positive og negative. De positive tar vi til oss som et tegn på at vi gjør noe riktig. Men de negative reaksjoner er minst like viktige for oss. De gir oss innspill om de områder vi må forbedre oss. En del av de negative tilbakemeldinger går på formen, altså utseende og lesbarhet. Og der er vi hjertelig enige.
Vi har hittil brukt et enkelt verktøy for masseutsendelse av e-poster. Det er enkelt ? og ikke minst – gratis, men har store mangler når det gjelder muligheter for redigering.
Dette er vi ferd med å gjøre noe med. Vi holder på å teste ut og lære oss å bruke verktøyer som kan passe til vårt bruk, og vi vil i løpet av våren komme med nytt layout på våre ukebrev.
Så en liten bønn: Er det noen i Oslo eller umiddelbar nærhet, som har kunnskap om og øvelse i bruk av slike verktøyer, (MailChimp) og som har tid og anledning til å gi oss litt assistanse? Vi er hyggelig selskap, og innimellom er kaffen til å holde ut! Ta kontakt med oss, post@seniornorge.org<mailto:post@seniornorge.org>, for å avtale en liten prat!

UKENS LOKALLAG
Oslo Nord har alle sine medlemsmøter på Årvoll Gård i Fjøset. Lokallaget har ca 985 medlemmer. Etter Årsmøte i mars består det nye styret av: Leder Gro Fagernes Krummel (tel: 900 64 904), styremedlemmer: Hans Petter Aspeli,Lars K. Rivø og Knut Hagen.
Neste medlemsmøte er 23.mai kl 18. Pensjonert skogforvalter Håvard Pedersen og Grorud Historielag kommer for å snakke om Gamle Oslo og Bydel Bjerke. Medlemsmøte 27.juni kommer Anne-Marit Berg og forteller om Casas Heddy på Lanzarote og informasjon for den som ønsker det. Dette kan være av interesse for mange. Til høsten skal det bli en tur som ikke er helt ferdig planlagt, regner med at det blir i august /september. Lokallaget har hatt kontakt med Stovner politi som de ønsker kan komme i oktober, de kan svare i august. Prøver også å få til et møte om framtidsfullmakt og testamente, da det blir endel forandringer. I desember blir det som vanlig julekoldtbord med hjemmelaget mat og godt drikke til.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter