Folkestarteren ha den hjemme, ta den med på hytta eller jobben!

Trygghet med hjertestarter hjemme!

Det er slik at hjertestans kan hende hvem som helst, både gammel og ung. Naturlig nok er det de eldre som er mest utsatt. Inntreffer det så teller tiden! Da er det godt å ha en hjertestarter innen umiddelbar rekkevidde.

Tiden fra hjertestans inntreffer til ambulansen kommer, er ofte den mest kritiske. Innen 5 minutter bør hjerte- og lungeredning være i gang og innen 10 minutter bør et hjerte som har stanset, få hjelp av en hjertestarter for å tilføre oksygen til hjerne og vitale organer.

Etter 10 minutter med hjertestans er det ca. 10% sjanse for å overleve. Bruk av hjertestarter øker sjansen for overlevelse.

Det har hittil ikke vært vanlig for privatpersoner å ha hjertestarter hjemme. Man har kviet seg for å bla opp adskillige tusenlapper for å kjøpe apparatet. Nå kan imidlertid SENIOR NORGE Østfold gjennom selskapet OS NORDIC, formidle tilbud om leie av deres utgave, «Folkestarteren», til en meget gunstig pris. Kr. 378,- pr. måned skulle være overkommelig for de aller fleste.

«Folkestarteren» leveres i en liten, hendig forpakning. Den er ikke bare billig, men også lett å bruke. En taleinstruksjon gir en «skritt for skritt» veiledning, som forteller hva man skal gjøre om uhellet er ute. En hjertestarter i seg selv er ingen «gjenoppliver». Det kreves at noen  som har fått nødvendige instruksjoner og øvelse til å bruke hjertestarteren, er tilgjengelig og at hjerte og lunge redning er satt i gang.

Inkludert i tilbudet er fri service, batteribytte og instruksjonsveiledning.

SENIOR NORGE Østfold har tilbudt leverandøren å presentere og demonstrere «Folkestarteren» i forbindelse med sine temamøter den 3.september, 2. oktober og 6. november. Skulle noen i mellomtiden ønske mer informasjon, kan man gjerne kontakte OS NORDIC sine instruktører:

Fredrikstad, Sarpsborg og Halden – Paul Pedersen, tlf.: 488 89 055

Moss, Råde og Indre Østfold – Ole Johnny Jensen, tlf.: 464 35 747

Instruktørene tar gjerne hjemmebesøk for nærmere informasjon og demonstrasjon.

SENIOR ØSTFOLD Norge er tilfreds hvis dette tilbud om hjertestarter hjemme, kan bidra til hurtighjelp i påkommende tilfeller, og opplevelse av større trygghet for medlemmene.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter