Påsken 2019 – et meteorologisk fenomen!

Våre kjære meteorologer var rause i sitt forhåndsvarsel for påsken. Fint godt vær, sol og vindstille over hele landet – og så skulle det bli bedre og bedre ut over påsken. Nesten for godt til å tro, men slik ble det! Det ble en drømmepåske!

Godt vær over hele landet samtidig er en sjeldenhet, må kunne regnes for et meteorologisk fenomen. Det hender nemlig nesten aldri at det er et høytrykk som er stort nok til å dekke hele det langstrakte landet vårt. Men det fikk vi altså i år!

Vi som valgte å tilbringe påsken hjemme, har daglig blitt dynget ned med flotte Facebook-bilder av snøkledde fjell og vidder og glade påsketurister! Vi unner alle gleden selv om vi kunne bli litt misunnelige. Lite med skiføre her vi bor!

Vi som bor i ytre Østfold, har lang vei til fjellet. Men vi har sjøen og en flott skjærgård i vår umiddelbare nærhet. Perler av «kortreiste» turmål ligger på rekke og rad – Saltholmen i Råde, Mærrapanna, Djupeklo, Foten, Kuvauen, Guttormsvauen, Storesand, Skjærhalden, Dusa for å nevne noen. Det har da også blitt noen flotte Facebook-bilder fra våre nærområder, sol og sjø og blomster – hestehov og blåveis. Folk har vært flinke til å komme seg ut.

Det var mange som hadde fått båtene sine på vannet og kommet seg ut på årets første turer. Det var godt med båter i de populære havnene på Hvaler. Mange var det også som tok den første turen til Koster. Flott vær, lite vind og noe kjølig.

De som hadde utsatt båtpussen til påsken, fikk også noen fine dager. Det ligger fortsatt mange båter på land som bare venter på sjøsetting!

Vi ser optimistisk frem mot en fin vår og en deilig, varm sommer. I fjor hadde vi sol og sommervarme helt inn i oktober – rekorden fra 1947 i antall sammenhengende soldager ble slått – 104 ble det vist til slutt.

Vi tar gjerne en reprise på sommeren 2018, men det ville være fint med noen regnbyger innimellom slik at bondens avlinger ikke tørker bort.

Så ønsker vi alle våre lesere en fin vår og en herlig, varm og god sommer!

Husk solkremen!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter