Papp for plast! – Vi kan alle utgjøre en forskjell!

I SENIORAVISA den 15. april hadde vi et innlegg om plasten som er til velsignelse og forbannelse. Et uovertruffent emballasjemateriell, kan gjenvinnes, men brytes ned meget langsomt og er nærmest umulig å bli kvitt. Flyter over alt i naturen!

Vi har reagert på all unødvendig bruk av plast til emballasje, unødvendig i den forstand at varene ikke nødvendigvis behøver være emballert i det hele tatt eller at alternativt emballasjemateriell like gjerne kunne vært brukt – papp for eksempel!

Volumet av plast som er brukt unødvendig til emballasje er enormt! Bare se hva du selv kaster hver dag!

Vi er alle forbrukere og vi kan ha en betydelig påvirkningskraft – forbrukermakt heter det!       Vi kan alle utgjøre en forskjell! I dette tilfellet behøver det ikke være lang vei fra ide til resultat!

Vi utfordrer alle medlemmer i SENIOR NORGE, våre venner på Facebook og kontakter for øvrig til å fortelle de forretninger de handler med at: Vi vil foretrekke at agurker, tomater, blomkål etc. ikke er pakket i plast. Det er helt unødvendig! Vi ser gjerne at vår six pack med øl blir levert i en hendig pappbeholder med håndtak, i stedet for i plast. Fortell din møbelhandler at møblene du kjøper ikke behøver være pakket i bobleplast. Bølgepapp duger like bra!

Se gjennom varene som er utstilt i butikkene du handler, og gjør deg opp en mening om hva som kunne vært emballert i annet materiale en plast. Du vil se at potensialet er enormt!

Vi utfordrer alle våre Facebook-venner til å dele dette innlegget med sine venner.

Hvis du og jeg, og alle andre forbrukere legger press på butikkene hvor vi handler, skulle dette resultere i at deres leverandører må vurdere i hvilken grad plast kan byttes ut mot alternativt emballasjemateriell.

Så utfordrer vi politiske partier og våre miljøvernmyndigheter til å legge press på de 4 matvarekjeder som finnes i Norge for at de skal få produsentene til å velge bort plast som emballasjemateriell. De enorme mulighetene til reduksjon av unødvendig bruk av plast som emballasje må være en gave til de politiske partier som har miljøvern høyt oppe på sin liste!

Forbrukermakten ligger i at vi sammen kan styre etterspørselen mot varer som er emballert i annet materiell enn plast!

PAPP FOR PLAST – Du og jeg kan utgjøre en forskjell!

12.05.2019

SENIOR NORGE Østfold

Finn Åsmund Johnsbråten

 

Kommentar fra Kystlotteriet

Vår artikkel ! «PAPP FOR PLAST» som ligger ute på Facebook har fått stor oppmerksomhet. Vi gjengir en kommentar fra Kystlotteriet:

«Dette er vi veldig enige i og selv om det går sakte så skjer det også ting på det politiske nivå. EU har vedtatt forbud mot unødvendig engangsplast og i Norge vurderer regjeringen nå hvordan Norge skal følge opp dette vedtaket. I kystlotteriet krysser vi fingrene for at Norge kommer med en ambisiøs plan»

 

 

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter