Oliver Travel inviterer – Førjulstur i magiske omgivelser

8. desember 2019 – 3 dager

Bli med på førjulstur som vi i år har lagt til tradisjonsrike Spidsbergseter høyfjellshotell. Vi kan love at det blir stemningsfullt. Kanskje det til og med kommer snø som kler omgivelsene i skinnende hvitt?

På denne turen står opplevelsene i kø:

  • julemarkeder hvor du kan nyte atmosfæren og de små ting som bringer julegleden frem
  • minikonsert i skumringstimen i domkirkeruinen på Hamar
  • og storgården Simenstad pyntet til jul, bare for å nevne noe!

Spidsbergseter Resort Rondane er vår hyggelige base under oppholdet.

Prisen for turen er kr. 5.700,- per person i delt dobbeltrom

For bestilling, ring Gretha Thuen tlf : 91 00 73 53 Epost: gretha.thuen@olivertravel.no

 

Dag 1: Skjetten, Hamar, Spidsbergseter

I moderne turistbuss går ferden til Quality Hotel Olavsgård på Skjetten hvor «hotellfrokost venter»!

Turen fortsetter til Fredheim, forfatteren Ingeborg Refling Hagens fasinerende hjem. «Hele huset er som en rosemalt kiste, bare med den forskjellen at rosemalingen er på innsiden», skriver Finn Jor Fredheim i boken Norske kunstnerhjem.

Ingeborg Refling Hagen kalles ofte «høytidenes dikter». Blant annet var hun opptatt av julens tradisjoner noe julemessen vi skal besøke bærer preg av.

Turen går videre langs Mjøsa til Hamar. I ly av middelalderruinene inviterer Domkirkeodden til en magisk førjulsstund i Borggården. Hit lokkes både traktens egne innbyggere og tilreisende som ønsker å sikre seg herlige og genuine godsaker fra julemarkedene. Vi besøker markedsbodene. Når mørket senker seg blir vi med på en stemningsfull halvtime med sang og historiefortelling under glasstaket i domkirkeruinen.

Deretter fortsetter vi til Spidsbergseter Resort Rondane omgitt av fantastisk høyfjellsnatur. Her skal vi bo i to netter.

Alle har fri adgang til Karlsvogna Fjellbad, som har svømmebasseng, barnebasseng, klatrevegg, motstrøm, fossefall, boblebad, steambad, badstue mm. Det blir felles middag i hyggelig lag.

 

Dag 2: Ringebu

Avslappende frokost på hotellet. Deretter tar vi plass i bussen for å kjøre til Ringebu, hvor vi blir med på omvisning i Ringebu stavkirke. Kirken har gitt inspirasjon til den kjente boken «Søsterklokkene» skrevet av forfatteren Lars Mytling.

Deretter blir det tid på egenhånd til å utforske det lille og koselige tettstedet Ringebu. Her kan du blant annet kjøpe prisbelønte pølser fra Annis pølsemakeri.

Vi returnerer til hotellet for lunsj.

Ettermiddagen kan benyttes til avslapping, kanskje en svømmetur i hotellets basseng eller om været tillater det, kan kanskje en skitur friste!

Stort tradisjonsrikt julebord om kvelden. Spidsbergseter er kjent for sin velsmakende mat, så her kan du nyte bordets gleder!

 

Dag 3: Fåberg, Rudshøgda

Felles frokost på hotellet før utsjekk av rom og avreise. Etter en kort kjøretur kommer vi til Fåberg hvor vi skal besøke Ment. Ment holder til i det som en gang var verdens eldste skifabrikk. Her får vi høre historien om søstrene Sidsel og Ingvild som startet designverksted i 2012 med mål om å designe og produsere fremtidens arvegods med fokus på godt håndverk, kvalitet og glimt i øyet. Mulighet for å gjøre en god handel blir det også.

Området rundt Mjøsa er kjent for sine praktfulle storgårder og i eldre tider, husmannsvesenet. Vi besøker praktgården Simenstad hvor vi skal få servert lunsj og historier i husmannsgutten Alf Prøisens ånd.

Simenstad er et eldorado for kulturinteresserte. Simenstad Gard har alt; vakre, originale dekorasjonsmalinger i stasstuer og saler, møbler som har fulgt gården, og staselige vedovner og ildsteder. Og de har vertskap som gleder seg over å kunne dele kulturarven med andre.

Brit og Gisle Braastad tar imot gjester året rundt og ønsker varmt velkommen til selskap i 1700-talls bygninger med sjel og atmosfære. Dette blir garantert en opplevelse du sent vil glemme.

Mette av opplevelser og god mat setter vi oss i bussen hvor ferden går tilbake til påstigningsstedene.

Prisen inkluderer: Prisen inkluderer ikke:
Transport i moderne turbuss

Overnatting Spidsbergseter resort

3 frokoster

2 lunsjer

2 middager

Inngang og omvisninger som beskrevet i programmet

Enkeltromstillegg kr. 900,-

Forsikringer

Drikke til maten

 

 

 

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over.

 

Oliver Travel ønsker alle en riktig god tur.

Gretha Thuen

Daglig leder

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter