Kongebesøk i Indre Østfold

Gjesteskribent Vinni Hestenes:

Vår folkekjære konge nyter stor respekt og anerkjennelse for sin vilje og evne til å pleie kontakt med folk flest. På sine reiser gjør han seg kjent med land og folk, og folk blir kjent med ham. Folk setter monarkiet høyt og den måten kongen utøver sitt verv på! Noen vil si at monarkiet kan sies å være en utdatert styreform, men hos oss fungerer det bra og folk er tilfreds. Nå skulle Indre Østfold nyte godt av Kongens oppmerksomhet. (les mer)

Tirsdag den 30. april var Kongen på besøk i Indre Østfold. Først på programmet var besøk på bygdetunet i Skiptvet. Kongen stoppet opp og smakte på flatbrød fra bygdekvinnelaget og både skolene og lokale lag bød på musikk og dans.

Etter vandringen var det tid for lunch. På menyen sto gjeddekaker og elgpaté. Ved Kongens bord satt fire medlemmer av ”Ungdomsrådet” i kommunen.

Så gikk turen videre til Marker kommune og Ørje. Besøket foregikk i sin helhet ved kanalmuseet inntil slusene. Tema for visitt var ”Natur, miljø og klima”. Marker kommune har fått vindmøllepark. På spørsmål fra Smaalenenes Avis om Kongens syn på vindkraft som energikilde svarte han at vakkert er det ikke, og det er heller ikke alle steder som egner seg for vindmøller.

Også i Ørje fikk Kongen smake på mat tilberedt av lokale råvarer og han fikk hilse på fire elever fra 8. klasse ved ungdomsskolen i kommunen.

13.05.2109
SENIOR NORGE Østfold
Vinni Hestenes

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter