Kjøpe bobil og flytte til Florida?

Det er det folk i USA gjør. Når de går inn i pensjonsalderen, er det mange som «selger pikk og pakk», kjøper seg bobil, henger personbilen på spesialbygget hengerfeste bak på bobilen og kjører sydover til Florida. Her bosetter de seg på en egnet campingplass. De vil nyte sin pensjonisttilværelse i et behagelig «året rundt» klima. Er det det vi kaller klimaflyktninger?

Bobileiere her i landet sikter neppe mot Florida. Men det er etter hvert ganske mange som fyller opp bobilen og reiser sydover hver høst. Overvintring syd i Spania er populært. Det blir gjerne til at nordmenn holder sammen slik at oppholdet også kan gi hyggelige opplevelser i fellesskap.

Vi har ikke noe oversikt over hvor mange bobiler det er i Norge i dag, men at det har blitt mange flere de siste årene er sikkert. Etter mange år på sjøen, tok vi for første gang på lenge en ferietur i bil. Vi ble overrasket da vi kjørte over Valdresflya i en sammenhengende kø av bobiler. Trafikkbildet har tydeligvis endret seg.

Det har også situasjonen på Campingplassene. En gang var de dominert av telt. Nå er de fylt av bobiler og campingvogner. Telt ser man knapt lenger!

Bobilen representerer drømmen om frihet med full komfort og mulighet til å velge sine destinasjoner etter eget behov og ønske. Det blir nok mest campingplasser tilrettelagt med fasiliteter for bobiler, men fricamping kan også vær en mulighet.

Det finnes bobileiere i nesten alle aldersgrupper, selv om de fleste er «godt voksne». «Det kan vi se på alderen til de som kommer til vårt bobilverksted», sier Susann Grettland som er kunderådgiver i RSA, Fiatforhandler i Fredrikstad.

Bobiler trenger som alle tekniske produkter, service og vedlikehold. Nær 90% av alle bobiler som selges i Norge, er basert på Fiat-chassiser og Fiat-motorer. RSA-bil er Fiat sin største forhandler i Norge med et godt utbygget servicenett for dekk, chassis, motor og drivverk. Det er kun Fiat sine merkeforhandlere som kan utføre sikkerhetsmodifikasjoner og andre oppdateringer fra fabrikk.

«Vi har det vi trenger for å kunne tilby bobileiere god service, sier Susann Grettland – Vi har erfarne folk med nødvendig kompetanse, nødvendig spesialutstyr og et forøvrig velutstyrt verksted. RSA-bil har samarbeid med andre leverandører når det gjelder utstyr og innredning som ikke omfattes av RSA-bil sine tilbud»

«Service og vedlikehold av bobiler har blitt et viktig forretningsområde for oss. Vi har så langt ingen planer for å begynne med salg av bobiler, men vil heller satse på å videreutvikle våre servicetilbud», sier Hermod Johnsen, daglig leder for RSA-bil i Fredrikstad»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter