Helgevakt på legevakt og apotek

For fem uker siden var jeg så uheldig å få et ganske stygt sår på leggen da jeg skulle gå ned stigen fra loftet. Det så ut som et stort skrubbsår og jeg renset det og satte på et plaster, og tenkte at ja, – ja det gror ganske snart.

Noen dager senere var det fortsatt ikke grodd og det virket som det kunne være noe betennelse i såret. Jeg gikk derfor til fastlegen min dagen etter og han konstaterte at det var betennelse og at det måtte behandles med antibiotika. Jeg tok antibiotikakuren, men noen dager etter at kuren var ferdig skjønte jeg at det ikke var som det skulle være. Jeg fikk min datter, som er utdannet legesekretær, til å se på såret og hun ville ha meg til legevakten, en lørdag, noe jeg motvillig gikk med på. Nå er det slik at legevakten i Sarpsborg skal dekke Sarpsborg og Rakkestad kommune, dvs. ca. 65 000 innbyggere, og det var derfor litt av et sjokk da vi fikk vite at det kunne bli en del ventetid for det var bare en lege til stede, men de hadde innkalt en til. – to leger skal dermed betjene akutttjenesten til 65 000 personer.

Jeg satt og ventet, og etter 2 ½ time kom jeg inn, og ganske riktig det var en kraftig betennelse som hadde spredt seg til hele kroppen. Så var det på’n igjen med ny antibiotikakur. – Men det var jo lørdag, så jeg spurte om hvilke apotek som hadde helgevakt i Sarpsborg. – Da måtte jeg kjøre til Fredrikstad, var svaret, til apoteket på Helsehuset på Kråkerøy, det er eneste apotek i Østfold som har helgevakt.

OK, jeg kjørte til Fredrikstad og sto ved inngangsdøren kl. 1700 da de skulle åpne, men det var mye folk og jeg kom inn som nr. 42 og innen jeg kom til disken var neste kølapp nr. 164.

Og da spør jeg meg, er det virkelig så dårlig stelt at det ikke kan være mer en 1 – 2 leger som har legevakt og skal betjene 65 000 mennesker, og er det virkelig sant at det bare er et apotek med helgevakt og som skal betjene 300 000 mennesker. Hvordan skal en fra Rømskog eller Marker som ikke har bil kunne hente sin nødvendige medisin i Fredrikstad?

– Jeg bare spør!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter