Fredrikstad Dyrehospital – bedre enn Kalnes!

Umiddelbart kan en slik sammenlikning mellom dyrehospital og sykehus se absurd ut. Men den behøver ikke være det. Oppgaver, utfordringer og metoder har så meget til felles at vi forsøker oss likevel.

Foranledningen var at vår 8 år gamle Springer Spaniel, Mira hadde fått noen problemer til bekymring for hennes foresatte. Den lille vitale, humørfylte, kraftbunten hadde fått diare samtidig som hun hadde fått en skade i høyre skulder. Nå var hun helt slått ut. Greit å ha Fredrikstad Dyrehospital rett opp i gata!

Riktig diagnose er første forutsetning for riktig behandling. Jeg var ikke imponert, etter nylig – i løpet av et år- å bli undersøkt av 5 forskjellig leger før den siste fant ut at jeg hadde tette blodårer og angina. Et år tok det altså før jeg kunne tilbys relevant behandling!

Det går raskere på Fredrikstad Dyrehospital. Vi ble tatt imot for undersøkelse uten ventetid. Veterinæren gikk systematisk fram. Fant raskt ut at Mira hadde en skade med betennelse i høyre skulder. Diareen hadde ikke vært det eneste som hadde slått henne ut. Det ble tatt CRP og temperatur. En CRP på 198 viste at det var en betydelig betennelse i kroppen. Normalen ligger på rundt 10. Temperaturen at det var en betennelse. 41,5 grader er godt i overkant av normalen på 38.

Etter to dagers opphold på Fredrikstad Dyrehospital, er alt på riktig tur igjen, Utskrevet men ikke helt friskmeldt. Det blir ytterligere noen dager med antibiotika.

Det er to forhold som særpreger Fredrikstad Dyrehospital. Det ene er systematikk og grundighet. Det andre er meget god informasjon til «pårørende».

Veterinæren testet og forkastet en rekke forskjellige muligheter før han kom frem til en diagnose han var rimelig sikker på. Underveis forklarte han oss hva han undersøkte, hvorfor og hva han fant ut. Vi følte oss som halvveis skolerte veterinærer innen han ble ferdig. Hjemme fikk vi beroligende tekstmeldinger om Miras tilstand, før vi la oss om kvelden og før frokost.

Vi kan ikke dokumentere at Fredrikstad Dyrehospital generelt presterer bedre enn norske sykehus, men vi er helt sikre på at de ikke er dårligere. Det vi også er helt sikre på er at Fredrikstad Dyrehospital slår Kalnes og andre sykehus grundig på leveringstid.

Det koster å besøke dyrlegen. De driver uten noen form for offentlig subsidier eller annen støtte. Det er klart at dette preger regningene. Vårt råd til alle hundeeiere er å ha forsikringen i orden.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter