«Data-hjelpen» rykker ut.

I utgangspunktet baserer vi all hjelp og støtte med PC-problemer til våre medlemmer via telefon  eller det utmerkede fjernstyringsprogrammet «TeamViewer». Men, noen ganger lar ikke utfordringer seg løse via disse ordningene. Det kan dreie seg om nettverksproblemer, ikke fungerende PC’er eller andre forhold.

Da hender det at «Data-hjelpen» må rykke ut. Dette er en gratis tjeneste for våre medlemmer, men jeg ser gjerne at bensin-kostnader kan kompenseres.

Siste gangen jeg måtte ta meg en tur og hjelpe en av våre medlemmer, var da Adolf Olsen i Torsnes hadde store utfordringer med blant annet sin e-post. Han hadde ikke TeamViewer installert på sin PC og utfordringen var av en slik art at det ikke var lett å se for seg løsninger via telefonen.

Etter å ha rotet meg bort på Østfolds veier grunnet et feilfungerende GPS-program på min smart-telefon, kom jeg omsider frem til Adolf. Jeg var riktignok ca. 1,5t forsinket i forhold til avtalt tid, men jeg fant i hvert fall ut at det er mange veier i Østfold.

Etter nærmere kartlegging av hans utfordringer og en del knoting på PC`en, fikk vi løst alle hans utfordringer og jeg tror vi var like fornøyde begge to.

En ting som forundret meg var at han allerede hadde hatt sin PC hos sin forhandler for assistanse. Der hadde de lagt inn et nytt e-postprogram (Thunderbird) og gitt ham en ny e-postadresse. Dette til tross for at han allerede hadde Outlook på sin PC og allerede hadde 2 e-postadresser fra før.

Thunderbird er et utmerket program, men hvorfor i all verden hadde forhandleren lagt det inn?
Nå satt Adolf altså med flere e-postadresser på forskjellige e-postlesere. Window 10 har jo i utgangs-punktet et utmerket e-postprogram og man trenger således ikke noe nytt.

Velkommen til total forvirring.

Vi fjernet Thunderbird og samlet alle e-postadressene hans i Windows 10`s eget e-postprogram – enkelt og oversiktlig.

Med erfaring fra dette oppdraget føler jeg det påtrengende å komme med noen råd:

  • Vær kritisk og observant dersom du leverer din PC til en forhandler. I noen tilfeller er det betimelig å spørre om hva de har tenkt å gjøre og hvorfor. Har du allerede inngått en kostbar supportavtale med leverandøren, er det leverandørens plikt å ikke gjøre data-hverdagen mere forvirrende for deg enn den er. Vær i utgangspunktet svært skeptisk til disse kostbare supportavtalene, det er ikke alltid du får den hjelpen du egentlig trenger.
  • Husk at du har gratis support via ditt medlemskap i Senior Norge Østfold. Det er bare å ringe «Datahjelpen», tlf 922 87 090
  • Husk alltid å ha en sikkerhetskopi av dine viktigste data, slik som brev og bilder, før du leverer inn din PC. Det hender dessverre alt for ofte at forhandleren bytter ut harddisken med en ny for å starte alt på nytt. Da forsvinner alt som var på PC’en.
  • Husk å ta med passord til dine e-postadresser dersom du har noen. Har du ikke noen e-postadresse, er det svært enkelt å opprette en gratis som ikke er avhengig av hvem du har din internettforbindelse hos.
  • Ring gjerne «Data-hjelpen», 922 87 090, før du oppsøker din forhandler.
   Det kan tenkes jeg har noen gode råd å komme med.

 

Terje Lloyd Andersen
«Data-hjelpen» tlf 922 87 090
SeniorNorge Østfold

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter