BOHUSLÄN – vårt nærmeste ferieparadis!

Hvem husker ikke sangen om å lære seg å elske de nære ting! Noen ganger kan de se ut som vi har glemt det. Vi reiser stadig jorda rundt og higer etter nye opplevelser. Kanskje er det på tide å se litt rett over vår egen dørstokk. Eventyret behøver ikke ligge så langt unna.

Vi som bor i Østfold er så heldig at vi har Bohuslän og en spennende kyststripe som nærmeste nabo i øst. Et område som tidligere var norsk helt ned til Gøteborg. Kanskje det var bra at svenskene overtok Bohuslän. De forstod tidlig at kyststripen måtte vernes mot nedbygging av fritidshus. I Sverige ligger fritidshusene i god avstand fra vannet, og strendene ligger fri. Slik er de dessverre ikke på vår side av grensen – men nå har vi jo Bohuslän da, føler det fortsatt er litt vårt!

Bohuslän har en interessant historie og er rik på kultur. På øyene nedover ligger gamle, idylliske fiskerbebyggelser godt bevart. Mange hus er blitt til fritidsboliger, men fortsatt har mange av stedene likevel fastboende. Kystsamfunnet er under press, men lever fortsatt!

De senere år har Bohuslän i Sverige nærmest blitt betraktet som utmark med en svak økonomi. Slik har det ikke alltid vært.  Årlige kjempeinnsig av sild la grunnlag for vekst og sterk økonomi. Men det hadde sin pris. Da silda ble borte, var hele kysten bar for skog, og slik er det fortsatt. Den kystnære skogen ble brukt som brensel til å produsere sildolje. Skogen ble borte og vind og regn tok jordsmonnet.

Oliver Travels tur til Bohuslän 19. august i Evert Taubes fotspor!
Oliver Travels tur til Bohuslän 19. august i Evert Taubes fotspor!

Men hvilket ferieparadis er ikke Bohuslän blitt. Kanskje det er flest norske båtturister. Men det går også an å oppleve Bohuslän på annen måte. En av de som har oppdaget dette er Gretha Thuen. Hun er leder for Oliver Travel. Det er et nettbasert reisebyrå som baserer seg mer på skreddersøm enn manufaktur. Gretha Thuen er opptatt av at folk flest vet relativt lite om Bohuslän, og synes hun bør være med på å bøte på det.

Et av hennes aktuelle nisjeprodukter er en 3 dagers tur til Bohuslän. Den første av disse finner sted den 19. – 22. august. Det er turer som er basert på besøk til severdigheter i innlandet så vel som det som finnes i kystområdet. Transport er til dels med buss og til dels med båt. En tur med et godt variert innhold. De som er med på hennes turer er vanligvis godt voksne mennesker som søker hygge og opplevelser sammen. Naturligvis guider Gretha Thuen selv!

De som ønsker å vite mer om turen den 19. -22. august kan gå inn på Oliver Travel sin hjemmeside, adresse: https://olivertravel.no hvor det finnes god og fyldig informasjon.

Så sett av dagene 19. -22. august og ta kontakt med Oliver Travel for bestilling.

Unn dere en spesiell opplevelse i vårt nærmeste ferieparadis – Bohuslän!

God tur!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter