Aktuell profil – Trude Drevland (71)

Trude Drevland er født i Melbu i Hadsel kommune. Til tross for mange års «utlendighet» så høres nordlandsbetoningen godt når hun synger ut!

Trude Drevland er utdannet som sykepleier og arbeidet innenfor helse og omsorg i årene 1969 – 1997. I en periode var hun leder for Fyllingsdalen sykehjem.

I de senere årene har hun vært mest kjent som politiker, men har også vært godt synbar og hørbar på andre arenaer.

Hun var i perioden 2007 – 2011 varaordfører i Bergen, deretter var hun ordfører i perioden 2011 – 2015. I perioden 2015 – 2019 er hun medlem av bystyret. Hun er kjent som en meget dyktig og populær politiker og ordfører.

Trude Drevland fremstår som en ungdommelig og vital 71 åring. Det er ikke så mange i hennes alder som deltar i «Skal vi danse», slik Trude har gjort med bravour. Skal vi si at mot, vitalitet og spenst er noen av hennes forutsetninger. Godt humør ikke å forglemme!

Siste glimt av henne på TV-ruten, var i Dag Otto Lauritzens program på TV» – «Huskestue».

Nå har Trude påtatt seg kanskje den viktigste oppgave i sin karriere. Hun er utnevnt til leder for det nyopprettede rådet: «Rådet for et aldersvennlig Norge». Hennes oppgave blir å arbeide for at de eldre skal være anerkjent som en positiv og aktiv gruppe som fortsatt er med og bidrar til samfunnets nytte. Samtidig arbeide for at de eldre får forutsetninger for en verdig alderdom.

Og så en gladmelding til slutt:

Trude Drevland kommer til oss i Glenghuset i Sarpsborg onsdag 2. oktober kl 1200 – 1400. Og hva skal hun snakke om? Selvfølgelig arbeidet for et aldersvennlig Norge!

Gled dere til et spennende møte, sett allerede datoen av nå, og møt opp! Vi skal ha «Stinn brakke» på Gleng den 2. oktober.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter