Større bredde hos bilforhandlerne

Som tidligere bilbransjemann helt tilbake fra 1962, så forsøker jeg stadig å holde følge med det som skjer på den fronten. Produktutviklingen har vært enorm både hva kvalitet og tekniske løsninger angår. De siste årene har utviklingen akselerert. Det nyeste er el-bilene og hybridene. Interessant å følge med også for de som har kjørt bil noen år.

Det har også skjedd meget på distribusjonssiden. Lenge var det slik at bilimportørene i sine forhandleravtaler krevde eksklusivitet for avgrensede geografiske områder. Forhandlerne skulle altså bare ha adgang til å selge importørens merke Men så kom EU inn i bildet med pekefingeren. Forhandleravtalene ble betraktet som konkurransebegrensende og ble krevd avviklet. Etter dette åpnet mulighetene seg for forhandlerne til å kunne tilby sine kunder et meget bredere produktutvalg.

En av de forhandlere som har utnyttet disse mulighetene, er RSA BIL i Fredrikstad.

De startet med Suzuki  og har etappevis utvidet sitt produktutvalg. I dag har de også Fiat, Alfa Romeo, Jeep og Isuzu. Dette gir også en tilsvarende variasjon i bruktbilutvalget.

-Kundene setter pris på å kunne vurdere flere alternativer mot hverandre. Da er det fint å kunne ha et bredt produktutvalg i salgslokalet. Meget bedre enn å være henvist til å orientere seg ved å lese brosjyrer, sier Hermod Johansen som er daglig leder i RSA BIL i Fredrikstad.

Det skjer stadig nye ting. Bobilmarkedet vokser hurtig, og det kan være at RSA Bil også kommer til å engasjere seg i dette. Foreløpig har vi nøyd oss med å tilby reparasjoner og vedlikehold, sier Hermod Johansen.

Det er åpenbart at det er en fordel for kundene at RSA BIL kan tilby et bredt produktspekter, sier Hermod Johansen. Men det stilles strenge krav til RSA BIL som forhandler. Vi må ha en deleforsyning som fungerer for alle merkene, og vi må ha kompetanse på alle merkene. Dette krever reservedelssystemer som fungerer, at vi har det vi trenger av spesialverktøy for hvert merke, og til sist men ikke minst at våre mekanikere får kontinuerlig opplæring slik at den tekniske kompetansen er på topp hele tiden.

Hermod Johnsen synes det er spennende å arbeide i en konkurransepreget bransje i sterk utvikling, og er imponert over hvor flinke kundene er til å holde seg orientert-også de eldre!

Så understreker han at det er avgjørende å ha en stab med toppkvalifiserte medarbeidere som drar i lag, presterer på topp og skaper et hyggelig miljø for RSA Bil sine kunder!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter