Sarping må gå til Trondheim!

I mange år boltret Fredrikstad Fotballklubb, seg i eliteserien mens Sarpsborg var henvist til skyggenes dal. De senere årene har rollene skiftet. Nå er det Sarpsborg 08 som nyter godt av medvind i eliteserien, på nivå 1, mens Fredrikstad fotballklubb er i 2. divisjon, nivå 3.

Det kan være vanskelig å la være å hovere når man selv befinner seg på toppen og naboen ligger 2 nivåer under. Men det er jo lett å la seg friste!

Fredrikstad Fotballklubb satser nå på å klatre i divisjonssystemet og iverksetter offensive tiltak. Før kampen mot Moss FFK gikk de friskt ut i mediene og annonserte at de skulle ha 10.000 tilskuere til denne kampen. Dette har fått sarpinger til å reagere. Selv har de knapt 4 – 5000 på sine kamper i eliteserien.

En dristig sarping har i overmot gått ut og lovet at han skal gå til Trondheim om det kom 10.000 til kampen mot Moss. Det kom 10.413. Da er det vel bare å ta turstøvlene frem og begynne å planlegge turen!

Vi kjenner ruten da vi for noen år siden syklet fra Trondheim til Oslo, altså den motsatte vei, men det gjør ingen ting. 22 timer pr. sykkel. Vi tror vår venn, sarpingen, vil trenge noe mer tid til fots. Men ruten er egentlig grei. Det er stort sett flatt terreng helt opp til Dombås, men så går det oppover til Hjerkinn, 1130 meter over havet. Så er det 5 mil nedover til Oppdal og derfra og inn til Trondheim er det svakt nedover eller flatt. Det er altså en stort sett grei rute som venter sarpingen.

Det er å anbefale at spaserturen til Trondheim gjøres unna mens vi enda har en snev av godt sommervær. Nordavind med regn og sludd over Hjerkinn senere på året vil kunne bli surt nok!

Vi skulle gjerne følge sarpingen på veien til Trondheim. Om han ble utstyrt med en GPS kunne det la seg gjøre. Skulle tro det er flere som ville følge ham på turen.

Da gjenstår det bare å ønske god tur!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter