Pasientkrav – ledelsen på Kalnes bør gå!

Debatten omkring sykehuset på Kalnes raser videre. Selv har vi bidratt med flere innlegg på vår nettside, sist om legene som tier. Nå er det en hjertepasient som i et leserinnlegg i Fredrikstad Blad den 30. januar forteller om en skrekkhistorie og samtidig krever at ledelsen på Kalnes bør gå.

Hun spesifiserer ikke om hun med ledelsen mener styre og daglig leder ved sykehuset. Vi skulle tro det også må gjelde sykehusets styre. Det har i løpet av de første 2 årene ikke vist evne til å løse de mest alvorlige mangler ved sykehuset.

Det må også gå an å spørre hva helseministeren har å bidra med. Etter et besøk på Kalnes for en tid tilbake ga han uttrykk for den misoppfatning at Kalnes har tilstrekkelig kapasitet. Dette må være et dårlig utgangspunkt.

Vi gjengir i det leserinnlegget i Fredrikstad Blad:

Ledelsen ved Kalnes bør gå!

Hver gang jeg leser føljetongen om Kalnes i Fredrikstad Blad, får jeg følelsen av at ledelsen, legene og sykepleiere arbeider på forskjellige sykehus. Jeg kan ikke se at det er samsvar mellom det som blir opplyst fra ulike hold ved sykehuset.

I april 2017 henviste min fastlege til oppfølging/behandling på hjerteavdelingen på Kalnes. Jeg fikk til svar at jeg ville få nærmere beskjed om dato og klokkeslett innen to måneder. Jeg fikk ikke noe svar og ringte sykehuset 7. juni. Fikk til svar at jeg ikke kunne få noen time før etter sommerferien.

Jeg prøvde hos spesialsenter og fritt sykehusvalg. Jeg er 84 år gammel, har hjerteklaff-feil og har vært på Feiring, blokket ut blodårer og satt inn stent, så jeg er ikke helt i stand til å reise rundt omkring og finne frem over alt. Den 21 august ringte jeg Kalnes igjen og da fikk jeg time 30. august. Jeg fikk ikke noe svar på prøven, men fikk ny innkallelse til en annen prøve 1. desember som jeg enda ikke har fått svar på.

Jeg går ut fra at da er det ingen fare på ferde, men det ville vært beroligende med et svar. Jeg er oppmerksom på at det ikke er så nøye med ei gammel kjerring, men allikevel!

Et familiemedlem fikk hjertetrøbbel, ble hentet i ambulanse, det ble tatt blodprøve, og ble sittende i timevis å vente på svar på prøven fordi legen ikke hadde tid. Sånt er helt uakseptabelt. Vedkommende ble omsider sendt til Feiring. Sånn som jeg forstår det, bør hele ledelsen gå av, de har hatt mer enn nok tid på seg til å få Kalnes til et velfungerende sykehus, selv om det ligger ute på et jorde ett eller annet sted.

ASTRID ERIKSEN

Haugstenbeboer

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter