Godt fotfeste – unngå fallulykker i vinter

Vår gjesteskribent, Axel Wannag, er blant de mange som har lest vårt innlegg om Isfritt sine sklisikre varmematter, og muligheter til å unngå fallulykker i vinter. Isfritt sine varmematter er hovedsakelig til bruk i trapper og inngangsveier og som sådant et meget godt, vinteraktuelt produkt. Men hva gjør vi når vi er ute på glattisen på vei og andre steder? Det er der Axel peker på en alternativ mulighet – sko og støvler med piggsåle!

Leserkommentar v/Axel Wannag:

«For alle eldre er noe av det verste som kan skje, at vi faller og slår oss, eventuelt så alvorlig at vi brekker noe. Derfor bør alle eldre bruke piggede sko/støvler i den glatte sesongen. Personlig har jeg funnet at de piggede støvlene fra butikken «Enklere Liv» er meget tilfredsstillende. Grunnen til at disse kommer ut som mer hensiktsmessige enn andre er at produsenten har laget en liten gummisåle som kan trekkes utenpå piggstøvlen slik at piggene skjules og vi kan gå inn på tregulv med dem. Siden sålene er av gummi går vi også meget sikrere på flislagte gulv som i kjøpesentre og lignende. Det eneste som mangler nå er at kjøpesentre og butikker setter frem stoler rett innenfor alle innganger så vi kan sitte ned i fred og ro og trekke på oss gummisålene. Når vi skal ut igjen vipper vi sålen meget enkelt av støvlene igjen»

Vi takker Axel for hans kommentar og gode råd. Så får vi håpe at Isfritt sine sklisikre varmematter og Axel sitt råd om sko og støvler med piggsåle, gir mindre køer i vinter hos legevakten på dager med is på veier og trapper.

Det er av og til lurt å tenke litt defensivt – færre fallulykker i vinter!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter