Agnete Tjærandsen – venn med Ipad’en

SENIOR NORGE Østfold avholdt sesongavslutningsmøte i Glenghuset i Sarpsborg onsdag 5. desember. Tross konkurranse med alle mulige førjulsaktiviteter var det et godt oppmøte.

Dagens foredragsholder var Agnete Tjærandsen, en vital, godt voksen som synes alder bare er et tall. Nylig fylt 86 år debuterte hun som stortingsrepresentant, vara for Nordland. Hun er den eldste som noensinne har inntatt sete på Stortinget.

Nå hadde hun tatt veien fra Bodø til Sarpsborg for å holde foredrag for oss. Opp kl 0500, første fly til Oslo, tog til Sarpsborg, holde foredrag for oss, tilbake til Bodø samme dag hvor hun skulle delta i et kveldsmøte i bystyret. Som nordlendingene ville si: «Førr ei dame!»

Agnete er opptatt av alle positive muligheter livet byr på, og gleder seg over å henge med. Hun ser det som en oppgave å inspirere de eldre til å være aktive og delta. Hun er spesielt opptatt av å få de med som ikke har tilegnet seg digital kompetanse, slik at de kan være «innenfor» i stedet for å stå «utenfor».

Hun trollbandt forsamlingen ved å demonstrere på skjerm hvordan Ipad’en er hennes følgesvenn fra morgen til kveld. Starter med å lese morgenavisene for å få med seg dagens nyheter, fortsetter med e-posten, og utnytter utover dagen et utall av kommunikasjonsmuligheter. Så forteller hun hvor spennende det er som bestemor å kommunisere på Skype med barnebarn i Paris, London og hvor det måtte være – ansikt til ansikt på skjerm og oppleve en nærhet når tid hun måtte ønske det. Agnete gir uttrykk for at hun opplever dette som en gave.

Hun viser hvor enkelt det er å bruke en Ipad, hvor inngangen er en forside med flere «app’er». Trykker man på de enkelte av disse kommer man direkte inn til det området man vil oppsøke. Det synes så enkelt at ingen burde være skremt for å prøve. Det er avgjort enklere enn PC. Så her er det håp for de fleste. Det er bare å våge å ta det første skrittet!

Vi takker Agnete for en flott demonstrasjon og hennes smittende fortellerglede! Og så takker vi for at hun stiller opp for oss!

SENIOR NORGE Østfold arbeider for å få flest mulig til å tilegne seg nødvendige kunnskaper og komme seg «på nett». Og så ønsker vi å gi støtte til de som allerede er brukere av PC og Ipad. Vi har utarbeidet en oversikt over hva som tilbys av opplæring i Østfold, utarbeidet en oversikt over digitale ord og uttrykk med oversettelse og forklaringer, og til sist men ikke minst; vi har opprettet en rådgivningstjeneste: PC-hjelpen, Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090 – gratis for våre medlemmer!

Siste del av møtet var denne gang avsatt til diktlesning. Terje Brevik leste «Terje Viigen» for oss. Renate Gjærløw akkompagnerte på trekkspill og piano. Terje tok oss med stor innlevelse gjennom alle 43 vers – en flott opplevelse av et stort drama. Renate avsluttet med piano og sang «It is a wonderful world». Louis Armstrong kunne ikke gjort det bedre. Terje avsluttet med å synge «Nærmere deg min gud» på en måte som rørte ved noe i oss alle!

Takk til Terje og Renate!

Vi ønsker velkommen til neste møte, 9. januar i Glenghuset i Sarpsborg – tema seniorøkonomi.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter