80 år og «avskiltet» i Hellas!

Vel hjemme fra en fin ferietur til Samos i Hellas. Vi var litt spent på hvordan det ville være med en Hellas-ferie så tidlige som midt i mai måned. Vanligvis er vi der i september. Det fikk ikke vært noe særlig bedre. Dagtemperaturer på kloss opp til 30 og i vannet var det allerede 23 – 24 grader! Særdeles hyggelig å treffe våre greske venner igjen. Herlige dager på stranda!

Stort sett som forventet, men ikke uten overraskelser!

Vi hadde bestemt oss også i år å ta en øya rundt tur med leiebil og hadde gledet oss til dette. Hos utleiefirmaet hadde vi plukket ut en fin, liten bil med aircondition og papirene var stort sett klare for underskrift. Så kommer den ubehagelige overraskelsen. Forsikringsselskapene tilbyr ikke forsikring til 80-åringer. Grensen er faktisk så lav som 75!! Oj! Oj! Og vi som nesten hvert år siden fylte 75 hadde leid bil og kjørt rundt på Samos – uvitende om at vi ikke har hatt gyldig forsikring. Altså fullt og helt for egen regning og risiko!

Det ble ingen biltur i år. Det ble en nedtur! Vi, to oppegående 80-åringer, opplevde at vi var «avskiltet»!

Til alle 75+ som gjerne vil ta en biltur i Hellas, vær obs på at utleiefirmaene som regel ikke sjekker leietagerens alder. Heller ikke opplyser de om at forsikringene de tilbyr, ikke gir noen dekning for de som er 75+. Dette taper nemlig utleiefirmaene salg på, både i leieinntekter og i provisjon på solgt forsikring!

I alle år vi har reist, har vi hatt tilgjengelig de opplysninger vi måtte trenge i reisebyråets informasjonsperm i hotellets resepsjon. Trygt og godt. Har fungert aldeles utmerket.

Og så en annen overraskelse! Vi trengte resept fra en lege. Så ringte vi TUI, reisebyrået vårt for å få oppgitt kontakt til en lokal lege. Vi hadde åpenbart fått oppgitt feil nummer og kom ikke gjennom til TUI. Vi ringte hovedkontoret som var stengt!

Men da tenkte vi at disse kontaktopplysningene finner vi jo i reisebyråets info-perm. Det var bare det at en slik perm ikke lenger ble lagt ut. Etter at vi omsider fikk kontakt med en representant for TUI, fikk vi beskjed om at permen var trukket tilbake. De baserer seg nå på »mobilbasert informasjon» med sine kunder, og at dette var hensiktsmessig i disse digitale tider.

Hensiktsmessig for hvem – for reisebyrået, eller for kundene!

TUI hadde ingen legekontakt i Pythagorion og anbefalte oss å ta en taxi til en legekontakt i Samos by, ca. 15 kilometer unna! For å få en resept!

Vi fant en lokal lege ved hjelp av et av de stedlige apoteker, og fikk på denne måten vår resept.

Denne gangen var det spørsmål om en resept. Det kunne vært et akuttilfelle!

På vegne av 400.000 ikke-digitale mennesker i Norge ber vi TUI og eventuelle andre reiseselskaper om at info-permen kommer tilbake i hotellresepsjonene og at det finnes angitt lokal legehjelp!

Noe som ikke var så overraskende var at Jiannis, «Zorba the Greek» fortsatt er «in business». Dette til tross for at han i fjor høst annonserte at han etter 43 år som skipper og arrangør av båtturer, ville gi seg! Hans norskfødte, hyggelige og sporty kone, Elisabeth trodde ikke meget på dette, heller ikke vi!

Så da ble det båttur til den lille øya Samiopola i år også! Vi takker Jiannis, Elisabeth og deres dyktige mannskap for en herlig tur!

Vi kommer tilbake i september!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter