Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Høydepunktet forrige uke var kick-off-møtet i Seniorsaken Drammen! Eller forresten, Seniorsaken Buskerud heter det nå. Møtet på Håndverkeren trakk også til seg folk fra både Asker og Vestfold. I tillegg klarte Eva, vår administrasjonssekretær, å headhunte interesserte fra bridgeturneen i lokalet ved siden av! Go Eva!

Bjørn Ragnar Karlsen, leder i Buskerud og nyvalgt medlem i kontrollkomiteen, ønsket velkommen. Til mange!
Han introduserte styreleder, Marvin Wiseth, som først skulle holde kåseri om Winston Churchill for så å snakke om Seniorsakens samfunnsoppdrag.

Jeg hadde betalt av lønnen min for å høre styrelederens innlegg! (ikke si det til generalsekretæren!) Marvins kunnskap. og ikke minst engasjement krydret med mye selvironi, var en opplevelse. Han snakket ikke som en som kunne mye om Churchill, han snakket som en venn av Churchill. Anekdotene konkurrerte med kunnskap. Publikum lo, nikket gjenkjennende til historiefortellingen, applauderte og nektet ham å stoppe da han koketterte med at han var på overtid.

Etter en kort pause snakket han om det som sannsynligvis står han hjerte nest nærmest etter Churchill; seniorenes rolle i samfunnet og hvordan vi må ta vår plass på alle områder. Han omfavner klokskap og erfaring.

Når Bjørn Ragnar skal takke av spretter en gjest opp og vil takke ham. Når hun forteller om hans innsats i organisasjoner for eldre og andre svake grupper i Drammen forstår vi hvor heldige vi er som har han som leder av Seniorsaken Buskerud!

Det var to morsomme og viktige møter denne uken. Det første var planlegging av kommende tirsdags grillfest. I regi av SF er alle ungdomspartiene invitert til debattmøte om pensjon på Schafteløkken i Oslo. Det kan tenkes at jeg må tørke av meg hånfliret om hva de vet om pensjon… Men er det riktig at de som har bortimot 40 år igjen til pensjonisttilværelsen snart skal ta beslutninger om dagens pensjonsordninger?

Jeg har fått æren av å være debattleder og vil åpne med en quiz:

  1. Hva er AFP?
  2. Hva er OTP?
  3. Hva er underregulering?
  4. Hva er levealdersjustering?

Avsluttende spørsmål: Hvem sparer til pensjon?

Karl Bogevold, pensjonsguru fra Forsvaret, har dessverre blitt syk så Stig tar over. Bedre erstatning fins ikke. Vi har gått ut bredt med invitasjoner så vi vet ikke hvor mange som kommer. Velkommen! Det er en unik anledning til å snakke med ungdommen nå til dags.

Apropos Stig: Hans Facebook-innlegg om samarbeid mellom seniororganisasjonene denne uken nådde ut til 21 624, likt av 921 og delt med 50!

Det andre møtet som var morsomt, (det var jo flere møter), var planlegging av politikermøtet på Diakonhjemmet 23. august.  Vi har invitert de to i Norge, hvorav en av dem, vil sitte på makten over eldreomsorgen i Norge etter valget; helseminister Bent Høie og Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen. Vi har utfordret dem til å møte representanter for 1 million seniorer. Forts. følger.

Vet du hvor mange ansatte i BA5 som skal til for å verve et medlem?

Onsdag hadde vår advokat, Terje Sørensen, en klientavtale. For å få en gratis konsultasjon med ham må du være medlem. Eva Henschien i resepsjonen meldte den hyggelige damen inn. Eva ønsket også å gi henne vår nye utgave av Seniorhåndboka. Jeg løp ned i kjelleren for å finne et eksemplar. I all min iver falt jeg, men fikk heldigvis tatt meg for med magen. Jeg kom opp med blodige hender, men ingen bok. Vi var utsolgt. Heldigvis var generalsekretæren beredt og hadde en bok i bilen. Kun en kort joggetur fra kontoret.

Etterpå fikk vi oss en god latter. Det var da jeg kjente bristen i ribbeinet. Alt for å verve medlemmer!

Ha en fin uke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER…