Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Dessverre er det slik at noen SOS-saker man tror har løst seg, kommer tilbake når pårørende tar kontakt med enda større fortvilelse.

Husker dere «bestemoren» (93) med angst og nyresvikt som de pårørende mente det var uforsvarlig for dem å ta vare på?  Hun som etter mye om og men fikk korttidsplass på sykehjem mens legens søknad om langtidsplass ble behandlet? Hun som fikk plass på et sykehjem hun ikke ønsket å være på? Vel, det ble hennes og familiens minste bekymret. Hun ble sendt hjem igjen!

Nå ønsket barnebarnet å gå til media og ba om hjelp til dette. Jeg opplever at det er min oppgave å snakke med pårørende om de er klare for å ta konsekvensene av å stå frem i media. Var bestemor klar for, og i stand til å la seg intervjue. Det er viktig å vurdere om et utspill i media vil bidra til å løse eller forverre situasjonen? Ikke minst var det viktig å tenke på at den nærmeste familien var helt uenige om strategien.

Jeg kontaktet lokalavisen og ga en så rasjonell presentasjon av situasjonen som mulig. Journalisten ville kontakte barnebarnet som har bedt oss om hjelp. Og vi vil hjelpe videre til saken er løst!

 

Ellers har det vært tekstproduksjon på løpende bånd. Programmet, som skal presenteres på ledermøtet, er levert til designer. Den nye Seniorhåndboka, som min forgjenger Dag Bredal, eller Wirkola som jeg kaller ham, har påtatt seg å være redaktør for skal være klar før landsmøtet. Og skal derfor leveres til forlag og trykk om en ukes tid.

BN Bank fortjener en stor takk for støtte i forbindelse med alle disse produksjonene!

Til slutt er jo, som dere vet, første nyhetsbrev på vei ut i postkassene til våre medlemmer. Og så løper jo fingrene over tastaturet nå også.

 

Ellers er jeg vel en av tusenvis som har sittet klistret foran tv-en i helgen. Selv for en som ikke er spesielt sportsinteressert har det vært noen nervepirrende stavbytter og en imponerende bakkerekord!

 

Ha en fin uke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER...