Spreke seniorer i Indre Østfold

Tok vårens siste gammeldans, nå er det pause fram til høsten

Sju ganger i året arrangeres det Gammeldans på Bondestua i Rødenes.

SENIORSAKEN ØSTFOLD har med interesse lest en artikkel i Smaalenenes Avis av den 24. april. Det er fint at gammeldansen holdes i hevd! Det er en miljøskapende aktivitet eldre kan samles om. Sosialt samvær og samhold er gull verd. Samtidig må jo dans være en god fysisk trening for stive kropper. Det blir både svette og pust når man kaster seg ut i en reinlender, polka eller masurka – det svinger!

Det vil sikkert kunne være interessant for yngre, spesielt interesserte å delta på gammeldansen. Men for de fleste vil det nok være for stor avstand fra deres piggtrådmusikk og et lydnivå som vi godt voksne har problem med å forstå.

Vi gjengir i det følgende artikkelen i Smaalenenes Avis i sin helhet:

«Marker: For siste gang før sommeren har det vært Gammeldans, nå begynner de ikke opp før i høst. Vi har syv dansekvelder i året. Det pleier å være bra med folk her, men vi har plass til enda flere, sier formann i gammeldansen, Dagfinn Ødegård, han skulle gjerne sett at det kom flere yngre folk også.

 

Vært med i over 40 år: Formannen i Gammeldansen får også god hjelp av kona, Anne Lise. Sammen med resten av styret sørger de for dansekvelder på Bondestua i Rødnes.

– Vi har vært medlemmer her i 44 år nå. Vi er kjempeglade i dans, og i tillegg til å være med her så reiser vi rundt på gammeldansfestivaler, forteller Anne Lise Ødegård. Det er alltid på plass på dansekveldene, og det hender titt og ofte at både barna og barnebarna deres er med.

– Vi er ofte tre generasjoner som deltar her, men i dag kunne ikke resten av gjengen bli med, så da er det bare oss to, legger Anne Lise til.

 

Faste medlemmer: Mange av dem som deltar på Gammeldansen i Rødnes er faste deltakere, noen kommer faktisk fra Sverige.

– Vi er her hver gang, vi starter med middag klokka fire, tar drosje hit litt over seks, fester fra oss og tar drosje hjem litt over ett, forteller Jørgensen som hadde med seg venner fra Sverige.

De har fast rutine med middag og drosje til Gammeldansen hver gang det arrangeres.

Harald Kvisler og Snefrid Jørgensen er ivrige på dansingen, og nøyer seg ikke med en dansefest i måneden, de reiser rundt på flere av dem som arrangeres i distriktet og danser nesten hver eneste helg.

– Vi er med på det meste av dansefester på Bondestua, på Slitu eller Løken, sier Kvisler.»

SENIORSAKEN ØSTFOLD synes gammeldansen er en flott miljøskapende aktivitet. Vi ønsker gammeldansens venner i Indre Østfold lykke til med den kommende høstsesong og at dere får en god oppslutning. Det fortjener dere!

SENIORSAKEN ØSTFOLD

Jan Arne Falla

lokalkontakt Indre Østfold

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

SE ALLE NYHETER...