Reiseglade seniorer fra Skiptvedt

 

Det er for tiden noe urolige forhold i Tyrkia og de fleste turistene velger nå andre reisemål. Men medlemmene i Skiptvedt Pensjonistforening lar seg ikke skremme. De har i en rekke år hatt turer til Tyrkia – også i år.

Vi gjengir nedenfor referat fra turen. De ble gjengitt i Fredrikstad Blad den 6. november.

 

«For sjuende år på rad arrangerte Skiptvedt pensjonistforening tur til Tyrkia i 2 uker. Denne gang deltok også en gruppe fra Fredrikstad. Oktober er den beste tiden å feriere i landet. 25 – 30 grader i lufta og 25 i sjøen. Vi så verken skyer eller regndråper på disse to ukene.

I år var vi 49 personer. Vi bodde på White Gold Hotel i Oba. Dette er et 5 stjerners hotell med mat og drikke hele døgnet. Hotellet ligger ved sjøen, og mange brukte tiden til å sole seg og bade. Andre brukte tiden mer til shopping av billige klær og annet. Å gå på markedet er en opplevelse i seg selv.

Reiselederen arrangerte shoppingturer til Alanya, og spesielt gullbutikken fikk godt besøk og mye gull og diamanter ble med til Norge. En dag gikk turen til Dim-grotten som er 350 meter lang. Det er en dryppsteinsgrotte med mange fine formasjoner og farger. På turen hjemover stoppet vi og vandret i en frukthage der vi spiste mandariner rett fra treet. Etterpå var det smaksprøver på restauranten der vi smakte på nypresset appelsinjuice, vitamindrikk, frukter og nøtter.

En annen dag gikk turen over Taurusfjellene til en landsby. Vi var inne i en gammel moske og tok tid til kafferast. Dessverre var det tyrkiske familiehuset stengt, slik at vi ikke fikk besøke det. Veiene til knivmakeren var også stengt så det ble en kort tur, men likevel med mange inntrykk på kronglete veier og bratte stup.

Mange av gjestene besøkte sjømannskirken som lå i gangavstand fra hotellet. Fest på  kjerka hadde vi ansvaret for og 90 personer var til stede. Gullbutikken spanderte deilig kake på alle gjestene.

Selv om et par gjester måtte innom sykehuset så var alle fornøyd med turen og mange håpet at det blir tur neste år.

REFERENT HARALD FRORUD»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter