Jan Arne Falla

Leserinnlegg: – Nå må noen skamme seg over eldre politikken i Norge.

Den 12.11.2007 hadde jeg et innlegg i NRK vedr uverdige forhold på sykehjem. Da ble det uttalt fra offisielt hold at dette skulle bli ordnet opp i, men det har skjedd veldig lite på den fronten.

Dette er 10 år siden folkens og enda så dukker det opp episoder med eldre mennesker som ikke klarer seg selv og som ikke får plass på sykehjem. Det er folk som har urinlekkasje eller berser på seg og blir liggende hjemme kanskje i flere timer før hjemmesykepleien dukker opp og da kanskje en som den eldre ikke kjenner og dermed også føler seg utrygg.

Det har blitt slik at alle eldre skal bo lengst mulig hjemme uansett tilstanden og uansett smertefull ensomhet.  Vi har sett eksempler på dette hvor folk på over 95 år og ikke klarere seg selv på noen som helst måte får beskjed om at du er for frisk til å komme på sykehjem.

Vi eldre som er noenlunde med rimelig god helse og uten smerter, urinlekkasje/berser i buksa nattes tid og venter på en hjemmesykepleier, som de kanskje ikke kjenner igjen, forstår hvor heldige vi er.

Nå må politikere forstå hvilken lidelse de påfører medmennesker, dette er skammelig.

Det er politikene som plikter å anerkjenne gleden ved å leve også når en blir gammel. Det er politikernes fordømte plikt å sørge for riktig botilbud og verdig hjelp. Det er politikernes fordømte plikt å bygge nok sykehjemsplasser slik at uansett alder men er pleietrengende skal få plass på sykehjem.

Jan A. Falla

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter