Dugnadsånden lever i Trøgstad!

 

Når ikke kommunale midler strekker til for oppussing og vedlikehold av kommunale bygg, trer ansatte til på dugnad. Det må være noe hel-norsk dugnadsånd som kommer til uttrykk i en slik situasjon.

Smaalenenes Avis har gjort ære på de nevenyttige ansatte som trår til når kommunen svikter.

 

«Trivelig og lyst:

Helsefagarbeider Bente Irene Solvang (f.v.), Marit Kirkeng, lærling Ida Veronika Bråten og Kate Johnsrud gleder seg over at gangen som tidligere var knallrød og dyster, nå er blitt lys og trivelig.

Trives:

Anne-Marie Ruud trives på Trøgstadheimen. – De ansatte står på hodet for å få gangen ferdig, sier hun.

Forfallent:

Deler av Trøgstadheimen har behov for oppussing.

De ansatte har gjort en solid frivillig innsats for å øke trivselen på Trøgstadheimen.

Aksel Edgar-Lund

TRØGSTAD:

De ansatte på Trøgstadheimen bo- og servicesenter ble lei av å vente på at kommunen skulle gjøre noe med de nedslitte lokalene. Derfor tok de malerkosten i egne hender, og nå har de pusset opp gangen på en av avdelingene på dugnad. Helsefagarbeider Bente Irene Solvang og lærling Ida Veronika Bråten er blant dem som tok grep for å øke trivselen for beboere og ansatte på Trøgstadheimen.

Så grusomt ut

– Hele gangen på avdelingen var malt knallrød. Det så grusomt ut, sier Bråten.

– Hele bygningen er generelt gammel og nedslitt, med triste, stygge farger på ganger og rom. Vi så oss nødt til å skape litt trivsel, så vi måtte bare begynne, sier Solvang.

– Vi har jobbet frivillig på dugnad fem kvelder, og litt i arbeidstiden. Vi har vasket, grunnet og maskert med maskeringsteip. Vaktmesteren har skrudd ned rekkverket i gangen, og vi har sparklet alle hull. Veggen sugde mye maling, vi ble slitne i armene. Men nå er gangen blitt lys og fin, sier Solvang.

– Det ser ut som gangen er blitt dobbelt så stor, den ser både bredere og lenger ut. Beboerne synes det har blitt fint og lyst, sier Bråten.

– Fortjener det

Solvang har jobbet på Trøgstadheimen siden 2006. Hun forteller at det har vært planer om å pusse opp i årevis, men at lite har skjedd.

– Trøgstad kommune går med overskudd, det bygges skole og idrettshall. Det er litt trist at de gamle blir glemt. Dette er hjemmet deres, og de betaler også mye for å bo her. De fortjener å ha det litt trivelig, sier Solvang.

Marit Kirkeng bor på Trøgstadheimen. Hun skryter av de ansattes innsats på avdelingen.

– Det er blitt veldig bra, mye lysere og triveligere. Jeg synes det er veldig fint gjort av dem som har tatt på seg denne jobben, sier Kirkeng.

Anne-Marie Ruud synes også det er blitt fint og lyst på avdelingen.

– Ja det er blitt veldig trivelig og fint, bare de blir ferdige snart, spøker hun.

– Nei da, de står på hodet for å bli ferdig, sier Ruud.

Rar sammenligning

Rådmann i Trøgstad, Betty Hvalsengen, sier til Smaalenenes Avis at det er kjempefint at de ansatte på Trøgstadheimen engasjerer seg, både når det gjelder oppussing og at de kommer med betraktninger rundt kommunens prioriteringer.

– De ansatte har gjort en gest for å øke trivselen, det er bra. Og de skal selvsagt få si hva de mener. Men det blir litt rart å sammenligne med at vi bygger skole og idrettshall. Trøgstad kommune har en helhetlig plan for utviklingen i kommunen, sier Hvalsengen.

Hun synes det er leit at ting blir framstilt som om kommunen ikke gjør nok for de eldre.

– Deler av Trøgstadheimen er i bra og funksjonell stand, andre deler bør det tas tak i, og det foreligger planer for dette. Det skal blant annet installeres sprinkleranlegg, og det er allerede satt av midler. I tillegg bygger vi også 24 omsorgsleiligheter med livsløpsstandard og heldøgns pleie, sier Hvalsengen.

 

Berømmer de ansatte

Virksomhetsleder ved Trøgstadheimen, Sissel Røen Ytrehus, berømmer de ansatte for deres initiativ.

– Det er hyggelig og fint at de gjør en ekstrainnsats. Det foreligger også konkrete planer for oppussing på Trøgstadheimen, både inne og ute. Når det gjelder sprinkleranlegget skal det nå ut på anbud, og jeg regner med at vi kommer i gang med å installere det i løpet av høsten, sier Ytrehus.»

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter