«Dødsing» – show, moro og smerte!

Det vi i utgangspunktet kan si om «dødsing» er at det er det sprøeste av det sprøe. Det er stup og hopp i alle varianter fra 10 meteren. Forlengse saltoer, baklengs saltoer, trippelsaltoer, saltoer med skru m.m. Det eneste felles krav til dødserne er at landingen skal skje på magen. Tenk dere mageplask fra 10 meteren – vannet er hardt som betong. Det blir landinger med smerte av slikt. Ellers så er det show og moro.

Dødsing er avgjort ingen øvelse for seniorer, men du verden hvor mange besteforeldre som var til stede under årets verdensmesterskap i Frognerbadet lørdag den 19. august. De fulgte sine poder med beundring og stolthet – men også med en synlig engstelse. Det ser ikke helt ufarlig ut!

Det var i alt over 3.000 tilskuere! Så interessen er upåklagelig!

Fredag startet det med kvalifisering, ca. 100 deltagere fra nær og fjern. Østfold stilte med 6 deltagere fra dødsemiljøet i Fredrikstad. Fredag var det kvalifisering, lørdag kvartfinaler, semifinaler og finale.

Fjorårets verdensmester Truls Håkon Torp fra Fredrikstad gikk til topps også i år – verdensmester for annen gang! Hans finalestup var rene utklassingen. En forlengs salto med kroppen spent bak over i en bue, som en halvmåne, han eide luften, fullstendig kontroll, og en perfekt timet landing. SENIORSAKEN ØSTFOLD gratulerer Truls med den flotte prestasjonen.

En av Truls sine fortrinn er en overlegen fysikk. Man skal ikke se lenge på ham før man ser en særdeles gjennomtrent atlet. Sin styrke henter han fra jevnlig og systematisk trening i Family Sports Club i Fredrikstad. Her er det 2 000 kvadratmeter velspekket med utstyr, dyktige instruktører, individuell trening og gruppetrening.

Det er også en egen gruppe for seniorer. Så her er det bare å melde seg på!

Dødsemiljøet i Fredrikstad har vært konsentrert om svømmeanlegget på Kongsten hvor den eneste 10 meteren i Østfold finnes. Nå skal det bygges nytt stupetårn på Foten i Onsøy etter det som ble revet i fjor. Dødserne i Fredrikstad arbeider intens for at det skal bli en 10 meter og at kommunen ikke feiger unna med et usselt 5 meters tårn.

Det blir et nytt VM til neste år. Da regner vi med at Fredrikstad-dødserne med Truls Håkon Torp i spissen stiller med fullt mannskap igjen.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter