Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Mandag var Knut Chr. i Stockholm for å besøke vår søsterorganisasjon, SPF Seniorana.  De er bortimot 270 000 medlemmer og er representert i 29 distrikter med 820 lokalforeninger. Her må det være masse å lære, mye å strekke oss etter, men det gjelder å ikke brekke ryggen mens man ser opp til dem.  Vi skal også vokse og fornye oss. Finne nye målgrupper og nye kampsaker. Vi skal ta med oss suksessene vi har hatt og få nye.

Onsdag var jeg i fremmede omgivelser. Jeg har aldri vært i militæret. Hele dagen var satt av til brain storming med Forsvarets seniorforbund for å finne potensielle organisasjoner som kan innlemmes i vår paraplyorganisasjon; Seniorenes fellesorganisasjon. Vi identifiserte 22 pensjonistforeninger som kan passe inn hos oss.  Vi sendte brev og vi skal følge opp med en telefon.
Jeg vil selge på forsvarets slagord: For alt vi har …. Det er bra!

Men så tilbake til den siste tidens føljetong. Sjikanering av seniorer som får noen seniorgoder. Vet dere hvor mange seniorgoder som er lovfestede? En – en skarve uke! Det er det eneste man har krav på etter fylte 60. Nå skal jeg banne i kjerka; en annen gruppe har fått ett år! Ett år for å finne ut av hvordan det er å få barn. (mine barn spiste brødskive med leverpostei og gikk til barnehagen selv da de var 1 år. Ja, ja så glemmer man litt etter hvert da.)

Om arbeidsgivere hadde våget å si det, hva hadde de valgt; en senior uten sykefravær selv eller med barn, eller et foreldrepar som skal ha 1,9 barn, og har krav på ti dager hver per kalenderår når barna er for syke til å gå i barnehagen.

Siste «foreldregode» som er verdt å nevne. Barnetrygd til alle uansett behov. 
Jeg er for alle disse «godene», men at noen våger å angripe en skarve senioruke.

Vi deltok på frokostseminar i regi av Statens Seniorråd og Senter for seniorpolitikk onsdag.

Alle forskernes konklusjoner var: Alt snakk om Seniorgoder, hva de koster og hvilke andre grupper som burde få dem er bare vås!

Da jeg kom hjem fredag hørte jeg lyden av tv-en. En innbruddstyv som så på tv mens han stjal tingene mine? Nei der satt mine to døtre. De som har flyttet hjemmefra. Klare for god og gratis mat hos mamsen. Rett i hjertet – på med forkle!

Ha en fin uke!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…