Seniorsaken Østfold seniorer i riktig retning

Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Farvel sommer – velkommen fårikål og lammefrikassé!

Høsten kommer med blanke ark. I mye større grad enn januar gjør hvert år.

Jeg kunne skrevet et langt brev og priset høsten, men det er bedre å bare nyte..

Allerede mandag var det full fart med møte hos Pensjonistpartiet i Bærum, der vi var invitert med av Seniorsaken Bærum. Her er det gode muligheter for godt samarbeid uten at man må gifte seg. En av de viktigste sakene akkurat nå er fremtiden for Bærum sykehus.

Fredag ettermiddag var jeg i banken. For å ta ut penger? Nei, det går ikke. For å sette inn penger? Nei, det går heller ikke. DNB driver ikke med kasser og kontanter. Nå handler alt om rådgiving. Denne gangen, som før, var det vi i Seniorsaken som ga gode råd. Jeg klarer rett og slett ikke å styre unna blødmen å kalle meg seniorrådgiver…
Nå er det en bruksanvisning for Internettet, intet mindre, som skal lanseres. De spør og noterer. De forstår også at det de spør om er helt umulig å svare på. Jo da vi kan si mye om gruppen 67-100. Men vi kan si mye om de fra 34 – 67 også. Men det er moro å forsøke å gi gode råd uansett. Tenk om banken hadde gitt Seniorsaken litt bedre råd også….

Denne ukens, som forrige ukes, «seniorsnakkis», var notatet til samfunnsøkonom Steinar Juel i tankesmien Civita. Han får så hatten passer i alle kanaler. Men han er 66 så han kan vel gjøre som han vil…. Men det han sier er eitrandes irriterende, feil og frekt. Nesten så jeg blir usaklig selv. (Om du har gått glipp av debatten kan du lese Stigs uttalelser i forrige ukeslutt)
Stig og jeg skal i møte hos Statens Seniorråd og Senter for Seniorpolitikk på tirsdag. Ingen, og spesielt ikke en av våre egne, skal komme her og komme her!

Og for en avslutning Aftenposten ga oss på lørdag da de skrev;
Seniorsakens Aud Kvalbein … Ikke Krf sin, ikke Hjernerådets, ikke hytteboeren i Hurdal. Nei, Seniorsakens Aud Kvalbein faktisk. Over to sider snakker Aud om sin og vår hjertesak; eldreomsorg. Hennes erfaring og omsorg for de eldre og de svakeste skinner gjennom når hun snakker om moderne sykehjem og landsbyer for demente.
Ikke for å være lumpen mot dagens eldrebyråd i Oslo, men det spørs om ikke de gode tankene og tilretteleggelsen for gode hjem på sykehjem ble sjøsatt allerede under forrige regime. Av Seniorsakens styremedlem Aud Kvalbein!

PS.

Fårikålens dag er den siste torsdagen i september. Bare så du vet det.

Ha en fin uke!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…